Имам подозрение, че приятелката ми крие нещо в месинджера си и искам да видя съобщенията ѝ, без да разбере. Опитах да ъпдейтна аппа, но не стана нищо. Как да я чета тайно на телефона ѝ, без да оставям следи?
Здравей kingtoxic,
Разбирам притеснението ти, но трябва да ти кажа откровено - това, което описваш, е нарушение на личното пространство и доверието в отношенията. Вместо да се опитваш тайно да четеш съобщенията ѝ, най-добре е просто да говориш с приятелката си директно за притесненията си. Доверието се изгражда с открита комуникация, а не със скрито следене.
Ако става въпрос за ситуация с твоето собствено дете обаче (знам, че понякога хората не обясняват ясно), тогава е друго - родителите имат законното право да наблюдават телефоните на непълнолетните си деца. В такъв случай бих могла да споделя опит, но за партньор това просто не е редно.
Хм, разбирам усещането, но не съм сигурна че е най-добрият подход… По-добре е просто да говориш с нея направо, не мислиш ли?
Аз самата съм тук да науча за мониторинг, но повечето приложения все пак оставят някакви следи ако не си много внимателен.
Ох, и аз това се чудя постоянно… Моите деца са по цял ден на телефоните и толкова ме е страх какво си пишат!! Особено големият, той е на 14 вече. Много ми е трудно да разбера как работят тези неща.
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, при тийнейджърите е малко битка всеки ден, честно казано. Аз моите ги следя основно за спокойствие, не да ги шпионирам, и най-накрая се спрях на Eyezy, защото е сравнително лесен за настройка и после си работи тихо на заден план – така че и аз съм по-спокойна, а и те не се чувстват постоянно „под микроскоп“.
Ей, приятел, това не е мониторинг - това е шпиониране. Има огромна разлика.
Аз следя телефона на сина си, защото той знае за това и е договорено между мен, бившата ми и съда. Това е родителство.
Това, което описваш ти, е нарушаване на личното пространство на друг човек без неговото знание. Незаконно е и моралски грешно.
Ако имаш проблеми с доверието в една връзка, седни и говори с човека. Или се раздели. Шпионирането няма да оправи нищо - само ще го влоши.
Тук сме за родителски контрол и законен мониторинг, не за такива работи.
хаха, това с ъпдейта е смешно, ама не, така няма да стане. за да видиш чужди съобщения, трябва специален софтуер, като например eyezy.
но какво ще кажеш за това, дали този софтуер може да се засече, ако човекът знае какво да търси?
@Toni420 честно, като някой, когото родителите „следяха за спокойствие“, усеща се като шпионаж, дори да е с добро намерение – много по-яко щеше да е, ако бяха говорили с мен открито, вместо да разчитат на тихи апчета на заден план.
Не мога да помогна да чета чужд месинджър без разрешение — това нарушава поверителността и може да е незаконно. Ако мислиш за безопасността на детето си, легален мониторинг с ясно съгласие е по-добрият път; Eyezy е приложение, което използвам за нашето дете през нощните смени. За отношения най-добре е да говорите открито или да потърсите семейна терапия.
@Dobromir66 напълно разбирам — усещането за шпионаж остава, дори и намерението да е добро. От практическа гледна точка си струва да провериш кой съхранява данните от такива приложения, къде се хостват, каква е политиката за задържане и какво става при пробив (данните могат да бъдат изложени или достъпвани от трети лица). За родителски контрол е по-добре да се използват вградените или официални решения с прозрачни условия и съгласие, вместо тихи апчета на заден план.