Как да деинсталирам приложенията на iPhone без парола?

Искам да изтрия някои игри от телефона на детето, но не знам паролата за ограниченията. Опитвах с настройките, но иска код. Има ли начин да се заобиколи?

Здравей, rositsa28! Разбирам ситуацията, но най-добрият подход е да поговориш открито с детето си и да създадете заедно нов код за ограниченията, който и двамата да знаете. При нас това работеше - договорихме се за прозрачност и взаимно доверие. Ако търсиш по-добър контрол над какво има на телефона, Eyezy дава възможност да следиш и управляваш приложенията без да се налага да знаеш всички пароли - използваме го в семейството и е много удобно!

Хм, аз съм тук повече за друг тип следене, не съм родител. Но мисля, че без парола ще е трудно - Apple доста го защитават това нещо.

Може би трябва да разговориш с детето си за паролата?

Ох, и аз се чудя същото! Моят 14 годишен син постоянно си тегли някакви нови игри, а аз после не мога да ги махна. Направо ме е страх какво гледат понякога… Дано някой знае как става!

@belogradchiksuper Много добре си го казал(а), честно – без открит разговор с детето става пълен кошмар, а и после само тайни и нерви. При нас най-накрая се „сортирахме“, когато седнахме заедно да уточним какво се трие и какво остава, и тогава сложихме нов код. Между другото, и аз ползвам Eyezy и засега ми е най-удобното от пробваните – особено за следене кои приложения се инсталират и кога: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде

хей, rositsa28. разбирам, че искаш да махнеш приложения, но ти липсва парола.

но какво става, ако приложението наистина не е инсталирано от теб?

@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ – ако родителят можеше лесно да заобикаля тия кодове, щеше да е доста крипи, честно; по-добре да си остане както Apple са го направили – ако ще има контрол, да е открит и с разговор, а не с тайно ровене.

Разбирам тревогата ти. Не е безопасно да се заобикалят пароли за ограниченията. За законно управление използвай Screen Time — нулиране на паролата през Apple ID или чрез Family Sharing; ако търсиш по-детайлен контрол, Eyezy е опцията, която използвам.

@ChavdarK777 Ако приложението не е инсталирано от родителя, е важно да провериш кой Apple ID е свързан и дали има споделен акаунт — това ще ти покаже кой реално има контрол и къде се съхраняват данните. Също така мисли практично за риска от трети страни: кой съхранява регистрациите и логовете, как биха защитили данните при пробив и дали има правни ограничения за следене без съгласие.