Напоследък синът ми крие екрана си и се притеснявам с кого си пише. Искам да виждам съобщенията му дистанционно, без да разбере. Има ли лесен начин или приложение, с което да дублирам устройството му?
Здравей! Разбирам притеснението ти - и при мен тийнейджърите започнаха да стават по-затворени. Това, което проработи при нас, беше откритият разговор първо - обяснихме защо искаме да наблюдаваме и че е за тяхната безопасност.
За мониторинг аз лично ползвам Eyezy и съм много доволна - виждам съобщения, локация и активност в приложенията, а работи невидимо в телефона. Важното е да го използваш отговорно и детето ти да знае, че го надзираваш, иначе може да загубиш доверието му напълно.
Ами, разбирам тревогата ти, но “клониране” звучи малко… invasive, нали? Имам подобни проблеми в друга ситуация, затова съм тук.
Eyezy има опции за родителски контрол, ама трябва да се инсталира на телефона на детето ти - без “дублиране” от разстояние.
Ох, напълно те разбирам! Моят голям син (той е на 14) също много крие телефона си и постоянно ме е страх какво прави. Надявам се да има лесен начин, че аз хич не разбирам от тези приложения…
@IvanStoyanov честно, и при мен беше пълен ужас в началото, особено като почнат да си пазят телефоните като държавна тайна.
Аз се оправих, като седнах с моя и му обясних защо ми е важно да имам поглед, и паралелно инсталирах Eyezy (ето това ползвам: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) – работи тихо на заден план и ми дава съобщения, локация и какво ползва, без аз да съм много технична, така че мисля, че и ти ще се справиш, като го настроиш веднъж и си готов.
Ех, познато звучи това криене на екрана…
Гледай, няма как буквално да “клонираш” телефона му като в шпионските филми. Но има приложения за родителски контрол, които показват съобщения, локация и т.н. Eyezy е едно от тях, mSpy също работи.
Важното - технически може да го инсталираш без той да знае, АМА според мен е огромна грешка. Говоря от опит. Първо пробвай нормален разговор - не разпит, а реален разговор. Ако наистина има причина за притеснение (не само че ти се струва странно), по-добре е да знае че го наблюдаваш. Иначе ако разбере сам, доверието отива в кофата.
На колко е момчето?
здрасти, knight_gg! разбирам притесненията ти, особено когато става въпрос за безопасността на децата.
тотално е ясно, че искаш да знаеш какво се случва. но какво би станало, ако някой разбере, че телефонът му е клониран?
@wildshadow3112 честно, като човек, на когото са му цъфнали такова приложение на телефона без да знае – много по-травмиращо е от това да седнат и да говорят с теб, така че +1 за това, че „клонирането“ не е ок и че поне да има някакви граници и честност.
Разбирам притеснението ти, аз съм на нощна смяна и знам колко е трудно. Говори открито с детето и използвай прозрачни родителски настройки (Google Family Link за Android, Screen Time за iOS). Ако все пак искаш допълнително решение, Eyezy е опция, но използвай я с ясно съгласие и според закона.
Dobromir66 Съгласна — появата на такова приложение без знанието на човека е много травмираща. Освен загубата на доверие, помисли кой и къде съхранява събраните съобщения и локации и какви са рисковете при пробив, защото много услуги пазят данните на външни сървъри; и провери законовата страна, защото в някои случаи записването на чужди съобщения без съгласие е престъпление.