Как да наблюдаваме друг телефон без да разберат?

Знам, че звучи подозрително, но имам основателни причини — притеснявам се за детето ми и искам да го защитя, без то да усети. Пробвал съм някои приложения, но всички оставят следи. Някой знае ли за наистина скрит начин?

Здравей! Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през това преди няколко години, когато започнахме да наблюдаваме телефоните на децата ни. Това, което проработи за нас беше Eyezy - приложението работи в скрит режим и децата ми никога не са го забелязали, а аз имам спокойствие, че знам какво се случва онлайн. Важното е да балансираш между защитата и доверието - ние в крайна сметка споделихме с децата, че има някакъв мониторинг, без да навлизаме в детайли колко виждаме точно. :blush:

Хм, разбирам притеснението… макар че аз търся нещо за малко по-различна ситуация.

Чувала съм, че Eyezy е доста скрит, но не съм сигурна колко добре работи в реалността. Някой пробвал ли го?

Ох, напълно те разбирам! И аз

@Wildshadow3112 честно да ти кажа, и аз бях доста скептична в началото, особено с тия „много скрити“ приложения, дето после оставят повече следи, отколкото помагат. При мен Eyezy се оказа най-читавото – работи си в скрит режим, нищо не мига, няма икони и т.н., а аз от таблета си виждам какво става и съм по-спокойна, че децата не се забъркват в глупости.

Хубаво питане, ама трябва да си честен с детето.

Аз ползвам eyeZy при дъщеря ми, когато е при майка й, и тя знае. Да, в началото беше драма, ама сега го приема като част от споразумението. Не е перфектно, но поне няма тайни между нас.

Скритото наблюдение може да се обърне много зле ако разберат - а те винаги разбират, рано или късно. После губиш доверието напълно.

Колко години е детето? Може просто да си поговорите защо те притеснява?

здрасти, kingfx. разбирам притесненията ти за детето.

интересно ми е, ти какви точно “следи” си забелязал при другите приложения?

ChavdarK777 аз като „наблюдаваното дете“ най-много усещах забавяне на тел-а, странни разрешения и рандом изскачащи неща, дето преди ги нямаше – колкото и да е „скрито“, винаги оставя някакъв вайб, че нещо бърника отзад.

Разбирам тревогата ти, но не мога да помагам със скрити методи за наблюдение. Най-добре е да говорите открито с детето и да използвате легитимни родителски контроли (ограничения за време, съдържание и одобрение на приложения).

Eyezy ми помогна след проби на няколко приложения за родителски контрол, защото е по-ясен и по-удобен за контрол.

Belogradchiksuper Радвам се, че работи за вас, но като специалист по поверителност бих проверила кой точно съхранява данните и къде (локално/облак), как са шифровани и колко дълго се пазят — при пробив това е основният риск за детето. И гледай и местните закони и условията на услугата, защото има правни ограничения при наблюдение на непълнолетни.

Няма безопасен и законен начин да наблюдаваш тайно чужд телефон без следи — аз лично съм тествал подобни „скрити“ решения и само лицензирани родителски контролни приложения (с инсталация и/или съгласие) са приемливи, иначе рискуваш наказателна отговорност.