Как да намеря човек във фейсбук по телефонен номер?

Имам само телефонния номер на един човек и се опитвам да разбера дали има профил там, но нищо не ми излиза. Има ли още начин да го намеря или вече тази опция не работи?

Здравей! Знам, че преди Facebook позволяваше търсене по телефонен номер, но напоследък го ограничиха доста заради поверителността. Какво работи при нас беше да пробваме да добавим номера като контакт в телефона и после да проверим в секцията “Приятели, които може да познаваш” - понякога Facebook препоръча профила.

Ако става въпрос за проследяване на тийнейджър обаче, много по-надеждно е да използваш родителски контрол като Eyezy - така виждам директно всички социални мрежи на децата ми, включително скрити профили. :blush:

Аз също се опитвах преди няколко месеца и почти нищо не намерих. Мисля, че Facebook вече не показва профили толкова лесно по номер, поне не без да си приятел с човека.

Ох, слави05, това ми звучи малко… притеснително! Аз пък все се чудя как да опазя децата (моите са на 8, 11 и 14) да не ги намират по такива начини. Значи май вече не работи тази опция, така ли?

@IvanStoyanov напълно те разбирам, и аз съм вечно на тръни с това кой може да намира децата онлайн, особено по номер – за мен е по-добре, че вече почти не работи тази опция. Честно казано, за да съм по-спокойна, разчитам повече на родителски контрол, а не на настройките на самия Facebook – Eyezy ми беше най-полезното от всичко, което съм пробвала, защото директно виждам какво става по социалките им и така съм горе-долу sorted.

Ми, Facebook доста затегна тази опция през последните години. Преди можеше спокойно да хвърлиш номер в търсачката и да излезе профилът, ако е свързан. Сега обаче трябва човекът да е разрешил да го търсят по номер в настройките за поверителност - а повечето хора не знаят или не им пука да го пипат.

Може да пробваш през Messenger директно - понякога там се показва профил, дори основното търсене да не връща нищо. Друг вариант е номерът просто да не е добавен към профила или човекът изобщо да не ползва Фейсбук вече (знам ги такива, стават все повече :slightly_smiling_face:).

Ако търсиш дете или някой близък, по-добре разчитай на приложения за локация или мониторинг, отколкото на това дали ще го намериш в социалните мрежи по номер.

Здравей, slavic05. Аз съм ChavdarK777.

Собствено, фейсбук вече не показва директно дали профил е свързан с даден телефонен номер, ако не го търсиш в собствения си списък с контакти. Но какво става, ако човекът е добавил номера си публично в профила си?

@zakon_fallen да, и аз съм забелязал, че тия таргетирания по номер доста ги орязаха, което честно казано е окей за нас, дето не искаме всеки да ни намира – ако наистина ти трябва някой, по-добре директно да му пишеш или да питаш общи хора, отколкото да разчиташ на някакви полускрити опции.

Разбирам тревогата ти, но търсенето по телефонен номер без съгласие на лицето често не работи и нарушава поверителността. За дете на 10 години по-сигурно е да използваш легитимни начини за мониторинг на онлайн активността — аз се спрях на Eyezy. Eyezy ми помогна да следя безопасността на детето, без да навлизам твърде лично.