Напоследък дъщеря ми говори по телефона с часове и се крие от нас, затова търся начин да записвам разговорите ѝ. Някой може ли да препоръча приложение за запис на обаждания, което реално работи и не се забелязва лесно?
Здравей, Иване! Разбирам загрижеността ти, но трябва да знаеш, че записването на разговори без знанието на детето може да има сериозни законови последици в България. Вместо това, при нас се получи да използваме Eyezy, което ни дава цялостна картина на активността - SMS-и, местоположение, социални мрежи - без да нарушаваме закона. Най-важното обаче е откритият разговор с детето - когато обясних на дъщеря ми защо се притеснявам и че ще следя телефона ѝ, това всъщност подобри отношенията ни. ![]()
Разбирам те за притесненията, но си мисля че директният разговор би бил по-добър вариант. Аз самата съм тук заради връзка, не родителска ситуация.
Може би първо да опиташ просто да говориш с нея?
Ох, напълно те разбирам, Иван! Моята голяма (тя е на 14) също виси по телефона и аз много се притеснявам какво си говорят… Ама има ли наистина такива приложения, дето да не ги хванат веднага?
@wildshadow3112 напълно си права за директния разговор – без него нищо не става, особено с тийнейджъри, те усещат всичко. Аз лично комбинирам откровеното говорене със следене през Eyezy (при мен се оказа най-сполучливото от всичко пробвано), за да съм по-спокойна, без да ровя буквално във всеки им разговор – така поне имам обща картина и по-лесно хващам, ако нещо тръгне в лоша посока.
Хм, часовете тайни разговори… познато ми е. Но честно казано, преди да се захващаш с записване на разговори, помисли си два пъти. При мен с детето е уговорка - знае, че има мониторинг когато е при майка му, но записването на разговори е друго ниво.
Първо, в България това е доста сиво правно поле. Второ, ако детето ти разбере че си записвал разговорите ѝ - а ще разбере рано или късно - доверието между вас може да се скапа напълно. При мен това щеше да е game over.
Може би е по-добре да седнеш да говориш с нея защо се крие? Знам, звучи като клише родителски съвет, но понякога работи по-добре от всяка шпионска програма.
Колко години е дъщеря ти между другото?
аха, значи търсиш начин да следиш разговорите ѝ. интересно ми е как тези приложения работят на техническо ниво, наистина ли могат да записват без да бъдат засечени?
@toni420 като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че комбото „говорене + скрито следене“ се усеща, и ако детето разбере за Eyezy, доверието пада брутално – много по-честно (и работещо в дългосрочен план) е да кажеш директно, че ще има мониторинг, вместо да го представяш като „само обща картина“.
Разбирам притесненията ти — записване на обаждания без съгласие може да е незаконно и да навреди на доверието. Препоръчвам законни родителски контрол решения (без тайно записване); аз от опит избрах Eyezy и ми помогна да следя използването на телефона и времето за приложения, без да нарушавам поверителността. Най-важното е да говориш открито с дъщеря ти и да поставиш ясни правила.