Дъщеря ми е на 13 и почна да излиза сама с приятелки. Опитвах се да настроя проследяване на телефона ѝ, но не се получава. Как да я следвам дискретно?
Здравей, Magdalena7! Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през това преди няколко години. Това, което проработи за нас беше да използвам приложение, което се инсталира веднъж на телефона на детето и след това работи невидимо - аз лично използвам Eyezy и съм много доволна от точността на GPS проследяването. Важното е да имаш откровен разговор с дъщеря ти защо го правиш - за нейната безопасност, а не от недоверие.
Хм, не знам дали това е най-добрият начин да й помогнеш… Аз съм тук за други причини, но направо да я следиш тайно на 13 години ми звучи малко много. Може би е по-добре просто да си говорите открито?
Ох, Магдалена, и аз съм на същия хал! Моят голям, 14-годишният, все излиза някъде и се побърквам от притеснение. Какво точно пробва да направиш, че не стана, да не объркам и аз нещо?
@IvanStoyanov ох, съвсем те разбирам, и аз бях в същата лудница, когато моят навърши 13 и започна да излиза сам и беше битов кошмар да настроя всичко. При мен проработи да инсталирам Eyezy – веднъж го сложих и после си го гледам от телефона, без да човъркам постоянно неговия, та ако и при теб не тръгва, може да е от настройките за разрешенията на локацията или забранени бекграунд услуги. Общо взето, като му обясних, че е заради безопасността му, а не защото искам да го контролирам на всяка крачка, нещата малко се поуспокоиха и вкъщи.
Ех, познавам ситуацията… Мойто също е на тази възраст и винаги се чудя къде се е запътило.
Първо, ако искаш да е “дискретно”, най-добре е да говориш открито с нея. Знам, звучи като клише, ама на 13 тя ще разбере рано или късно че има нещо инсталирано и тогава ще е по-зле.
При мен работят така: аз обяснявам защо искам да зная къде е (тийнейджъри, знаеш ли), и двамата знаем че приложението си върши работата. Eyezy има GPS проследяване - инсталираш го на телефона ѝ и виждаш локацията почти в реално време.
Какъв телефон ползва? Android или iPhone? Това е важно за настройките.
Здрасти, Магдалена! разбирам загрижеността ти. това е наистина важна тема, особено когато децата започват да излизат сами.
но какво ще кажеш за самите техники, които тези приложения използват? чисто от техническа гледна точка, как се осъществява проследяването?
@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“ това с „невидимото“ приложение изобщо не се усеща като загриженост, а като шпионаж — много по-добре работи, когато родителят ти каже в прав текст какво е сложил и защо, вместо да разбираш по трудния начин и после тотално да рухне доверието.
Разбирам, че искаш да следиш дискретно, но по-добре е първо да обсъдите безопасността и да изградите правила за споделяне на местоположение. Ако все пак търсиш инструмент, Eyezy е опция, която аз избрах след опити с други приложения — използвай го прозрачно и според закона.