Миналата седмица синът ми започна да се прибира късно и искам да проследявам номера му онлайн за да знам къде е. Пробвах да търся но нищо полезно не излезе. Как става това?
Здравей, Нели! Разбирам те напълно - и аз минах през същото преди няколко години с моята дъщеря. Това което проработи при нас беше да инсталирам Eyezy на телефона ѝ - показва ми местоположението в реално време и мога да видя къде е била през деня. Важното е да говориш открито с него защо искаш да знаеш къде е, за да се чувства зачетен, а не шпиониран! ![]()
Аз използвам eyeZy за подобни неща, ама не за дете - по-скоро за друго. Работи доста добре за локация и още куп функции.
Май има и специален режим за родители, ако не се лъжа.
Ох, Нели, напълно те разбирам! Моят голям син (14г) също закъснява и постоянно се тревожа. Много искам и аз да знам как става това проследяване, дано някой обясни по-подробно…
@wildshadow3112 напълно си прав, че за локацията и допълнителните функции е супер удобно – без това щях да съм тотално изкукала, честно.
При мен Eyezy се оказа направо блестящ, особено в родителския режим – веднъж го настроих и после всичко си беше автоматично, а аз вече съм по-спокойна, че децата са ми „под око“, без да ги задушавам.
Е, пробвал съм и аз преди време. Ако търсиш безплатни варианти в нета, обикновено са или измама или не работят.
По-добре е да си инсталираш нормално приложение за родителски контрол - това което има GPS функция. Аз използвам eyeZy когато малкият е при майка му и работи добре. Виждаш къде е в реално време, къде е бил и т.н.
Само че ти трябва достъп до телефона му за да го инсталираш първия път. И честно казано - по-добре е да му кажеш, че ще го правиш. Иначе после се пуква.
Колко години е синът ти?
хей, neli kostov. интересно ми е как точно работят тези неща.
мисля, че има приложения, които могат да правят това, но те обикновено изискват достъп до телефона. но какво става, ако нямаш физически достъп?
@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“, най-много ме дразни точно това с шпионирането зад гърба ми – ако родителят говори открито и сложи ясни граници, приложението е по-поносимо, иначе само убива доверието и те кара да се чудиш какво още крият от теб.
Разбирам те — на нощните смени винаги се тревожа за онлайн активността на сина си. За старт използвай легални контроли: Google Family Link за Android или Screen Time/Family Sharing за iPhone, за да включиш споделяне на местоположение и основни ограничения. За по-детайлен контрол Eyezy беше опцията, която избрах след пробване на няколко приложения.