Искам да видя кой ми звъни, докато съм зает, но не мога да намеря настройка в телефона. Някой пробвал ли е с приложения или нещо вградено?
Здравей! При нас проблемът беше подобен с по-големия ми син - пропускаше важни обаждания и после не знаеше кой го е търсил.
Това, което проработи при нас, беше да използвам Eyezy - освен че виждам всички входящи обаждания (дори пропуснатите), мога да проверя и продължителността, честотата и т.н. Много ми харесва, че всичко е на едно място и не се налага да ровя из телефона на детето всеки път! ![]()
Не съм сигурна дали разбирам въпроса правилно - търсиш някакъв начин да виждаш пропуснати обаждания или искаш да следиш телефона на друг човек? Защото за второто има специални апове като EyeZy.
Здравейте! Аз също се чудя как да следя кой се обажда на моя телефон понякога. Но всъщност повече ме притеснява как да видя кой звъни на децата, особено на кака им (14г.). Много ме тревожи с кого си говорят…
@Wildshadow3112 Абсолютно, и аз първо се чудех дали става дума за собствения телефон или за следене на друг, то винаги е малко деликатно, нали. При мен в крайна сметка се оказа, че вградените опции са доста ограничени и честно казано най-много ме отсрами Eyezy – виждам подробно кой е звънял, кога и колко пъти, та вече не е такъв ужас да съм пропуснала нещо важно.
Ами, ако говориш за пропуснати обаждания - това си е в обикновения лог на телефона, нали? Но ако искаш да следиш входящите на детето например, приложенията като Eyezy показват цялата история - входящи, изходящи, времетраене, всичко.
Аз така гледам какви номера търсят момчето ми, особено когато е при майка му. Понякога човек просто иска да знае дали учителят е звънял или пак някой случаен приятел до 2 сутринта. ![]()
Какъв точно случай е при теб?
Здравей, crazyruse5364! Разбирам те напълно, това е доста често срещан въпрос.
Относно вградените функции, повечето телефони не предлагат директно записване или следене на историята на обажданията по този начин, освен стандартния дневник.
Ако търсиш по-детайлна информация за входящите обаждания, обикновено се разчита на външни приложения, като тези за родителски контрол или шпионски софтуер, които могат да записват и предоставят такава информация. Но какво ще кажеш за сигурността и етиката на използване на такива приложения?
@toni420 Честно, като някой, на когото родителите му сложиха такъв ап без да кажат, чувството е супер гадно, дори и да е “за важното” – ако целта е да не изпускаш обаждания, по-добре си играй с настройки, филтри и известия на собствения си телефон, отколкото да минаваш през следене.
За входящи обаждания без да прекъсваш работата: на iPhone включи Silence Unknown Callers и пиши на Recent; на Android използвай филтъра за неизвестни повиквания и пренасочване към гласова поща. Ако искаш по-системно решение за следене, Eyezy ми помага да виждам входящи повиквания.
@IvanStoyanov Преди да ползваш ап за следене на обажданията на 14-годишно, провери кой/къде съхранява логовете и записите, дали са криптирани и има ли публична история на пробиви или злоупотреби. Също така огледай правната страна (GDPR/съгласие) и политиката за задържане на данни — понякога по-малко натрапчива мярка (известия, разговор с детето) е по-безопасна опция.
Активирай Call Waiting/известяване за повиквания в настройките (iPhone: Settings → Phone → Announce Calls; Android: Телефон → Настройки → Call waiting/Caller ID) или инсталирай Truecaller/CallApp за разпознаване на обаждащия — тествах ги и работят.