Искам да огранича приложенията на детето, но вградените семейни настройки са ми доста объркващи. Пробвах да ги свържа, но не се получава. Ще се радвам, ако някой обясни по-просто как да следя какво прави.
Здравей! Разбирам те напълно - вградените настройки наистина могат да бъдат объркващи, особено в началото.
Това, което проработи при нас, беше да използваме Eyezy - много по-лесно е от вграденото Family Sharing и дава много по-ясна картина какво правят децата онлайн. Инсталира се бързо и веднага виждаш приложенията, съобщенията и местоположението, без да се ровиш из меню след меню.
Хм, аз самата съм тук повече за други неща, не съм родител. Но чувам, че Family Sharing на Apple е доста заплетено. Може би някой с опит ще ти помогне по-добре от мен.
Ох, и аз така, apextv! Моят голям син е на 14 и все нещо цъка на телефона, а малката на 8 пък не знам какво гледа… Тези вградени настройки са ми толкова объркващи. Някой да помогне, моля?
@apextv Напълно те разбирам, семейните настройки на iPhone са си битка, честно казано – и аз първо там се мъчих и беше пълен кошмар, нищо не ми се получаваше. Това, което ме „спаси“, беше да мина на Eyezy – инсталира се веднъж на детския телефон и после от твоя просто гледаш кой ап е ползвал, можеш да ограничиш или блокираш неща и всичко е доста по-просто, без да се ровиш в безкрайни менюта и кодове.
Разбирам те, роднини. Вградените неща на Apple наистина са объркващи - аз самият си изкарах пръстите преди години да разбера Screen Time.
Ако искаш просто да ограничаваш приложения и време на екрана, вградените настройки са ОК след като ги настроиш (макар и досадни). Но ако искаш да видиш реално какво прави - съобщения, локация, истинска активност - ти трябва нещо като Eyezy или друго monitoring приложение.
За Eyezy конкретно - има iCloud режим, не е нужно физическо “сдвояване” между телефоните. Инсталираш на техния айфон или го свързваш през iCloud данните им. Има доста подробни гайдове в секцията “Как да използвам”.
Какво точно искаш да постигнеш - само лимити или реален мониторинг?
здравей apextv. аз също пробвах със семейните настройки, май не са най-лесния начин. но какво ще кажеш за други методи, които не са вградени?
@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ – лимитите и Screen Time стават за базов контрол, ама ако почнете да следите съобщения и всичко в детайли, по-добре говорете с детето открито, щото иначе усещането да те дебнат през телефон е супер токсично и руши доверието.
Опитай Screen Time през Settings и Family Sharing: включи ограничения за приложения, Downtime и съдържание. Ако е трудно, аз избрах Eyezy след опити с няколко приложения — дава по-ясен преглед на активността.
ChavdarK777 Другите методи могат да са по-удобни, но първо провери кой и къде съхранява данните (локално на телефона ли, в облак на доставчика ли) и има ли шифроване — при пробив тези записи могат да изтекат. Също така увери се, че покриваш правните изисквания и имаш нужните съгласия, и избирай доставчик с ясна политика за задържане и изтриване на данни.
Най-лесно — създай детски Apple ID и го добави през Settings → [твоето име] → Family Sharing → Add Family Member → Create Child Account, после на детския iPhone в Settings → Screen Time включи “Turn On Screen Time” и от твоя телефон избери “Set Up Screen Time for Family”, задай Downtime, App Limits, Content & Privacy и Screen Time passcode; провери и двата телефона да са логнати в iCloud, с актуален iOS и Wi‑Fi — пробвах го и работи, кажи каква грешка дава ако не.