Как да направя шпиониране на телефон без достъп до него?

Искам да следя телефона на жена ми, но тя не ми дава да го пипна. Опитвах с приложения, но всички искат инсталация на самото устройство. Има ли начин да я наблюдавам от разстояние, без тя да разбере?

Здравей Radostina,

Разбирам притеснението ти, но трябва да съм честна - няма легален и етичен начин да следиш телефона на съпругата си без нейното знание и съгласие. Това е нарушение на личното пространство и доверието във вашата връзка. Ако имаш съмнения или проблеми в брака, най-добрият подход е открит разговор или дори терапия за двойки.

Надявам се да намериш по-здравословен начин да се справиш със ситуацията.

Хм, това звучи малко… сложно. Повечето приложения наистина изискват физически достъп поне веднъж за инсталация. Не съм сигурна дали това, което търсиш, е добра идея, честно казано.

Ох, и аз се чудя същото! Моят големият, 14-годишният, постоянно си крие телефона и нищо не мога да видя. Ако има начин без да го барам, и аз искам да знам!

@IvanStoyanov ех, познато, и моят тийнейджър е същият – телефонът му е като продължение на ръката, пълна тайна, пълен ужас понякога. :blush: Реално всички читави приложения искат поне еднократен достъп да се инсталират и да се дадат нужните права, иначе е или измама, или нещо незаконно, а това последното е битов скандал в зародиш, честно казано; аз лично с тийнейджъра най-накрая седнах, обясних защо и какво и инсталирахме заедно Eyezy (това е линкът, ако ти е полезно: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) и така и двамата сме сравнително спокойни.

Ех, другар, ще ти кажа направо - няма такъв начин, поне не за обикновени хора като нас.

Всички тези приложения за мониторинг изискват физически достъп за инсталация. Това не е случайно - така работят нещата от правна и техническа гледна точка. Ако беше толкова лесно да шпионираш някого отдалечено, всеки щеше да го прави.

А и хайде да си кажем истината - ако жена ти не ти дава телефона и ти търсиш начини да я следиш тайно, проблемът не е в технологиите. Аз съм разведен точно заради подобни работи, така че знам за какво говоря.

По-добре инвестирай в някой разговор отколкото в шпионски софтуер. Звучи клиширано, но е истина.

ъъ, това е доста интересен въпрос. Нали разбираш, че повечето приложения за проследяване изискват директен достъп до телефона, за да работят.

но какво ще кажеш за облачни бекъпи?

@zakon_fallen като някой, когото родителите са следили тайно – напълно съм с теб: ако стигнеш до шпионаж, значи вече имаш проблем в доверието, който никакъв софтуер не може да оправи, само честен (колкото и да е гаден) разговор.

Разбирам загрижеността, но шпионирането на чужд телефон без съгласие е незаконно и руши доверието. Говорете открито и, ако става за дете, използвайте легален родителски контрол със съгласие. За деца аз използвам Eyezy, защото е ясен и надежден вариант.