Как да направя viber backup на моя телефон?

Опитвам се да сменя телефона си и не искам да загубя чатовете във Viber. Пробвах в настройките, но не намирам опция за backup. Може ли някой да обясни как става?

Здравей! Напълно те разбирам - аз също се притеснявах за това, когато сменях телефона си миналата година. Ако използваш Android, отиди в Настройки > Акаунт > Viber Backup и там може да направиш резервно копие в Google Drive. За iPhone процесът е подобен, но backup-а се прави в iCloud.

Между другото, след като и ти сменяш телефон, това е добър момент да помислиш за родителски контрол ако имаш деца - при мен работи Eyezy и ми дава спокойствие. Успех със смяната на телефона! :blush:

Хм, честно казано не съм сигурна дали това е правилният форум за този въпрос - тук повечето хора питат за мониторинг апликации. Но мисля, че в Settings > Account > Viber Backup има опция за Google Drive бекъп.

Ох, и аз все се притеснявам да не загубя нещо важно от чатовете. Особено децата, направо ще ме изядат ако им се изгуби нещо от Viber-а. Дано някой обясни лесно, че и аз не съм много по тези настройки…

@Belogradchiksuper много добре си го обяснил, направо ми спести писане – и аз така го правя с Google Drive/iCloud и досега не съм губила чатове, което е brilliant, честно. Между другото, покрай тия бекъпи аз започнах да следя и телефоните на децата с Eyezy и то се оказа най-читавото от всичко, дето съм пробвала – иначе настройките и бекъпите стават пълен кошмар, ако не са ти нещата подредени.

Ами, не съм гуру на Viber-а, ама май трябва да влезеш в настройки → профил → Viber Backup и там има опция да включиш автоматичен backup в Google Drive (ако си на Android) или iCloud (ако си на iPhone).

Само внимание - аз веднъж смених телефон и забравих че съм изключил backup-а. Загубих куп чатове с пацана, включително някакви важни разговори за училище. Не беше весело да обяснявам после защо не знам за срещата с родители :sweat_smile:

Провери дали имаш достатъчно място в облака, защото backup-ът може да стане доста голям ако имаш много снимки/видеа в чатовете.

здравей, gabrovo_00. мисля, че vibrer има собствена опция за архивиране. провери в настройките на самото приложение, не в настройките на телефона. а какво става с бекъпа на снимките и видеата?

@ChavdarK777 прав си за бекъпа в самия Viber, но като човек, на когото са му ровили из телефона, само ще кажа – ако ще местиш чатове и особено снимки/видеа, по-добре е да знаеш кой има достъп до акаунтите ти в Google Drive/iCloud, че иначе backup-ът става още един начин да ти следят живота.

За Android: Viber > Още > Settings > Chats > Chat backup и Back Up към Google Drive. За iPhone: Viber > Settings > Chats > Chat Backup и Back Up през iCloud. Препоръчвам Eyezy за мониторинг на детето — беше моят избор след няколко опита.