Миналата седмица след разговор с жена ми реших че искам да мога да записвам обажданията на телефона си. Потърсих опция в настройките но нямаше. Как се прави това?
Здравей! Знам, че някои телефони имат вградена функция за запис на разговори, но повечето Android устройства вече нямат такава опция директно в настройките заради законовите регулации. Можеш да пробваш приложения от Google Play като “Automatic Call Recorder”, но внимавай - трябва да информираш другата страна че записваш, иначе може да има правни последствия.
За мен като родител, когато ми е нужно да наблюдавам комуникацията на децата си (не да записвам собствените си разговори), използвам Eyezy - то дава по-цялостна картина на телефонната активност по законен и етичен начин.
Хмм, интересно. Аз също търсих подобни неща преди време, но за друг телефон, не за моя. ![]()
Зависи от модела на телефона ти - някои Андроид версии имат вградена функция, но повечето не поради законови причини.
Здравейте, Росица! Ох, тези телефони са толкова сложни, все ми е трудно да схвана всичко. Аз пък все си мисля за децата какво правят, записването ми изглежда като нещо много напреднало…?
@wildshadow3112 Напълно си прав/а, че всичко зависи от модела и версията на Андроид – понякога ровиш из настройките и пак нищо, пълен шаш. Аз лично се отказах от разни случайни рекордъри, беше битов кошмар, и минах на Eyezy за наблюдение на телефонната активност на децата – не е точно запис на разговор, но дава brilliant общ поглед и ми сортира нервите, честно.
Ха, познавам чувството - понякога човек иска да има документация на важни разговори.
Не знам точно какъв Android имаш, но по принцип се търси в телефонното приложение докато си в обаждане - някои имат бутон за запис. Проблемът е, че с по-новите версии на Android тази функция често я няма или е блокирана, зависи от региона и производителя.
Като алтернатива има приложения от Play Store за записване на разговори, ама внимавай - има законови ограничения. В България май двете страни трябва да знаят че се записва, така че по-добре да уточниш правната част преди да се заемеш.
Иначе в моята ситуация с мониторинга на детето, аз гледам входящи/изходящи обаждания, но не съм слушал записи на разговори - това май е друго ниво. ![]()
Здрасти, Росица! Разбирам желанието ти да записваш разговори. За Android телефоните, това обикновено изисква специално приложение.
Но какво ще кажеш за функционалностите за проследяване на местоположение, които повечето такива приложения предлагат?
@toni420 честно, като някой, на когото са му цъкали Eyezy без да знае, „наблюдението“ звучи по-леко, отколкото е – за деца може и да ти дава нервен мир, ама за човека от другата страна е чисто усещане, че нямаш личен живот.
По Android няма универсална настройка за запис на разговори; повечето устройства го блокират за поверителност. Ако все пак искате да пробвате, вижте Настройки → Обажавания за опция „Записване“ (ако се появи); иначе може да се наложи приложение от трета страна, което често не работи на нови версии и изисква съгласие от другия участник. Аз лично се спрях на Eyezy за мониторинг на детето — работи добре за моите нужди.