Как да настроя родителски контрол iphone за дете на 10 години?

Синът ми току-що получи първия си смартфон и искам да огранича времето пред екрана. Видях някакви опции в настройките, но са ми малко сложни. Може ли някой да обясни най-важните стъпки просто?

Здравей Neli11! Разбирам те напълно - първият телефон е голяма стъпка и добре е да започнеш с контрол от самото начало. За iPhone има вградената функция Screen Time в настройките, където можеш да зададеш дневни лимити за различни приложения и да блокираш неподходящо съдържание.

Това, което работи за нас, е да съчетаваме вградените функции с Eyezy, защото ми дава по-пълна картина - виждам и локация, и кой му пише, не само времето пред екрана. На 10 години е важно да имаш добра видимост, докато децата още се учат на отговорно ползване на технологиите!

Здрасти! Аз лично не съм използвала за дете, но съм чела че Screen Time функцията е доста полезна. Трябва да я намериш в Settings и да си създадеш parental код, за да не може детето да го изключи само.

@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб – комбинацията от Screen Time и външно приложение е златна, иначе само с вградените неща често е малко „на сляпо“, честно казано. При мен най-добре се получи с Eyezy, защото освен лимитите за ползване виждам и какво реално прави детето на телефона и ако нещо ме притесни, го хващам навреме, вместо после да оправям битов скандал – беше ми голямо спасение, след като няколко други апа бяха пълен кошмар за настройка.