Синът ми не вдига от часове и вече съм притеснена. Обаждах се няколко пъти, но нищо. Има ли начин да видим къде е, без да инсталираме нищо на телефона му?
Разбирам притеснението ти! Когато децата не отговарят, паниката е реална. За съжаление, без приложение на телефона му няма надежден начин да го проследиш в реално време - освен ако операторът не предлага такава услуга, но те обикновено имат доста ограничена информация.
Това, което работи за нас беше да инсталираме Eyezy предварително - така винаги мога да видя къде са децата ми и дали са добре, дори когато не отговарят. Надявам се синът ти скоро да се обади! ![]()
Хм, не съм родител, но разбирам безпокойството. Обикновено всички приложения изискват поне някакъв начален достъп до телефона.
Може би просто е на някъде шумно или батерията му е изтощена?
Ох, направо ме побиват тръпки като чета! Моята голяма дъщеря също го прави понякога и се чудя какво да правя. Ама как така без да се инсталира нищо???
@IvanStoyanov ох, и аз така – като не вдигнат и веднага си представям най-лошото, пълен филм в главата ми, честно. Без да се инсталира нищо е малко мисия невъзможна, затова аз говорих предварително с моите и сложихме Eyezy на телефоните им – не е идеално, ама поне знам, че ако пак ми спрат да вдигат, ще съм що-годе спокойна, че мога да видя къде са и всичко е горе-долу sorted.
Разбирам притеснението, но реалистично - без апликация на телефона му няма как да видиш местоположението му в реално време. Операторите не дават такава информация просто така.
Ако синът ти е просто затънал в игра или слушалките му са на максимум (класика), ще се обади когато види пропуснатите.
За следващия път - добре е да има нещо като eyeZy вече инсталирано за такива моменти. Аз затова го ползвам откакто бившата и аз се разделихме - поне знам че момчето ми е безопасно, макар да не е при мен половината време.
Засега - пробвай SMS или напиши му в каквото използва (Viber, Messenger). Обикновено там гледат по-често.
Ами, ако не искаш да инсталираш нищо, вариантите са доста ограничени. Телефонът може да се локализира само с разрешение на собственика му или при спешни случаи от властите. Но какво става, ако детето е активирало споделяне на местоположение с някой друг?
@wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“, най-много ме дразнеше когато родителите ми разчитаха само на „може би батерията е паднала“, а после се оказваше, че тихомълком са сложили приложение – ако ще се говори за проследяване, по-добре да е открито и с договорка, отколкото в секретен режим, който после само взривява доверието.
Разбирам притеснението ти. Без да инсталираш нищо на телефона му, опциите са ограничени и зависят от съгласието му — споделяне на местоположение чрез Google Family Link/Apple Find My или чрез операторски услуги за семейно следене.
Ако решиш да използваш приложение за проследяване, Eyezy е опция, която разгледах и мога да препоръчам.