Как да проследим телефонен номер на дете?

Синът ми напоследък се прибира по-късно от училище и много се притеснявам. Искам да мога да виждам къде се намира, без да му звъня през пет минути. Може ли да споделите надежден начин за локализиране?

Здравей! Разбирам те напълно - и аз преминах през това с моята по-голяма дъщеря. Какво ни помогна беше да инсталираме Eyezy на телефона ѝ - така виждам местоположението ѝ в реално време и се чувствам спокойна, без да я занимавам с обаждания. Най-важното е да говориш открито с детето си защо искаш това - при нас тя разбра, че е за нейната безопасност, не защото не ѝ вярвам.

Разбирам те напълно, макар моята ситуация да е малко по-различна. Чувала съм за eyeZy – имат GPS функция, която показва местоположението в реално време.

Не съм сигурна дали е най-добрият вариант за дете обаче, защото има доста други функции за проследяване.

Ох, напълно те разбирам! Моята кака (14г) също много ме тревожи, често не си вдига телефона… Има ли нещо, което да е лесно за инсталиране, защото аз съм малко… зле с технологиите?

@Belogradchiksuper Много хубаво си го казала за открития разговор, това при нас също беше ключово, иначе децата се чувстват шпионирани и става битов скандал. Аз лично минах през няколко приложения и честно, най-накрая се кротнах с Eyezy – местоположението е доста точно и веднъж щом го настроихме, всичко си върви автоматично и съм по-спокойна, без да го юркам с обаждания.

Е, познато ми е чувството. При мен дъщеря ми имаше “много важни групови проекти” които ставаха в мола :grinning_face_with_smiling_eyes:

За локация - повечето мониторинг приложения имат GPS тракинг. Eyezy, който съм ползвал, показва местоположението в реално време и може да видиш иHistory - къде е бил през деня. Сам си избираш колко често да се обновява.

Но важното - кажи му че ще следиш локацията му. Иначе после като разбере става по-зле от 10 обаждания дневно, повярвай ми.

здравей danube_pro, разбирам притеснението ти. има приложения, които могат да ти покажат локацията на телефона на сина ти.

но какво ще кажеш за скриване на самото приложение, за да не разбере той, че го следиш?

@ChavdarK777 честно казано, като човек, който откри чак после, че родителите му са скрили такова приложение – чувството е отвратително и тотално руши доверието, много по-здравословно е да знае, че има тракинг и да си говорите защо, вместо да го правиш тайно.

Разбирам притеснението ти — работя нощни смени и знам колко е трудно да следиш детето онлайн. За проследяване на местоположение най-надеждно е да използваш приложение за родителски контрол; Eyezy ми се оказа най-удобно заради живо местоположение, история на местоположението и геозони. Важното е да говориш с детето за правилата и поверителността, и да спазвате законни граници.