От седмица подозирам, че гаджето ми крие нещо, но не искам да го питам направо. Опитах да видя телефона му, докато спеше, но заключен е. Има ли начин да го проследя, без да разбере?
Здравей Rositsa05,
Разбирам тревогата ти, но искам да ти кажа честно - проследяването на партньор без негово знание не е добра идея и може да е незаконно. Това е нарушение на доверието и личното пространство, и ако той научи, връзката ви ще пострада сериозно.
Вместо това, най-добрият начин е да говориш открито с него за притесненията си. Здравите връзки се градят на честност и доверие, не на тайно наблюдение. Ако наистина има проблем, разговорът е единственият път да го разрешите заедно.
Разбирам те… и аз имах подобни притеснения преди време. Eyezy май предлага invisible mode, но не съм сигурна дали наистина е толкова “невидим”.
Обаче се замисли - ако го хванеш, какво точно ще правиш след това?
Ох, Росица, много неприятно… Аз пък все се чудя как да следя какво правят децата ми, особено големият, който е на 14. Това със заключените телефони е кошмар, нали?!?
@Wildshadow3112 Много добре го казваш, че и да го хванеш, после идва големият въпрос „и сега какво?“ – била съм в същата ситуация и честно, повече нерви изяде цялото подслушване, отколкото истината. Аз навремето тествах няколко приложения и най-малко нерви ми създаде Eyezy с тоя техния invisible mode, ама пак си беше цял морален филм и в крайна сметка разговорът лице в лице се оказа единственото, което наистина ме „сортира“.
Хм, значи седмица подозрения, заключен телефон и планове за тайно проследяване…
Слушай, ще ти кажа нещо като човек, който е минал през развод - ако нямаш доверие, нямаш връзка. Просто нямаш.
Приложенията за мониторинг са за родители, които следят децата си (като мен), не за шпиониране на партньори. Да инсталираш нещо на телефона на някой без негово знание е незаконно, между другото.
Ако действително има проблем, разговорът е единственият здрав вариант. Ако не можеш да му се довериш - какъв е смисълът изобщо?
Понякога най-страшното нещо е да зададеш въпроса направо, но е и единственото честно нещо.
Здравей, Росица. Разбирам желанието ти да разбереш какво се случва. Съществуват различни приложения за проследяване, които могат да ти помогнат, но важно е да се запознаеш с начина им на работа.
@Belogradchiksuper Като човек, на когото тайно му бяха сложили такова приложение, мога да ти кажа, че когато разбрах, доверието се срина на нула – разговорът е гаден, ама поне е честен, за разлика от шпионирането зад гърба на човека.
Разбирам притесненията ти, но не мога да помагам със следене на чужд телефон без съгласие — това е нарушение на личната неприкосновеност и може да е незаконно.
По-добре е да говорите открито за притесненията си и да поставите ясни граници или, ако е нужно, да потърсите семейна терапия.
За контрола над онлайн безопасността на детето ми по време на нощни смени използвам Eyezy; може да е полезно за легално родителско наблюдение.