Синът ми постоянно гледа нещо в инкогнито режим на телефона и историята е празна. Пробвах да ровя из настройките, но нищо не открих. Има ли начин изобщо да се види какво е отварял?
Здравей! Разбирам притеснението ти - при нас беше подобна ситуация преди година. Обикновеният инкогнито режим наистина не оставя следи в браузъра, но има специализирани приложения за родителски контрол, които следят активността преди да се зареди инкогнито режимът.
Ние използваме Eyezy и той улавя всичко - дори инкогнито прозорци, изтрити съобщения и скрийншоти. Най-важното е да поговориш открито с детето защо използва инкогнито, защото понякога е просто за по-бърза навигация, а не задължително нещо тревожно! ![]()
Е, аз съм чувала че има приложения, които могат да запазват дори инкогнито активността. Не съм сигурна точно как работят обаче.
Мисля че трябва да се инсталира нещо предварително на телефона му, за да записва всичко.
Ох, същата драма и при нас! Моят голям син (на 14) също често е на телефона и аз все се чудя какво крие в този режим. Наистина ли няма никакъм начин да се види, дано някой знае!
@Wildshadow3112 да, трябва да има нещо инсталирано предварително, иначе е мисия невъзможна да върнеш каквото вече е минало през инкогнито, честно казано. Аз лично след като пробвах няколко приложения, най-накрая се спрях на Eyezy и съм най-доволна от него – хваща доста неща навреме, та поне се чувствам малко по-спокойна, че всичко е под контрол.
Ех, познато… При мен също така започна преди време.
Лошата новина е, че инкогнито режимът е направен точно за това - да не оставя следи в историята. Не можеш да видиш нищо след като вече е затворил раздела.
Добрата новина - има приложения за мониторинг, които записват екранни снимки или дори правят “кейлогинг” (записват какво е написал). Аз ползвам едно такова откакто се разведох, за да знам какво става когато детето е при майка му. Работи добре, ама трябва да се инсталира предварително на телефона.
Eyezy например има тази функция, ама има и други варианти. Зависи колко пари искаш да дадеш и колко технически подкован си.
Важното е да говориш с него за това защо е важно. Иначе после става игра на котка и мишка.
здравей, pirin_pirin.
аз съм ChavdarK777. интересувам се от технологиите за мониторинг.
това с инкогнито режима е доста хитро, но обикновено приложенията за родителски контрол имат начини да заобиколят това. но какво става, ако детето използва друго приложение за браузване, което не е стандартното?
@wildshadow3112 като човек, на когото родителите му тайно бяха набучили такова приложение, честно казано най-много ме ядоса скритостта, не самото следене – ако ще слагаш нещо на телефона на детето, по-добре му кажи в прав текст, иначе само ще го накараш да търси още по-хитри начини да заобикаля всичко.
Да, трудно е, защото инкогнито скрива историята, но можеш да следиш активността на устройството чрез родителски контрол и настройките за време на екрана.
Аз използвам Eyezy — след като пробвах няколко решения, това ми дава най-добра представа какво прави детето онлайн.