Как да проверя messenger вход онлайн на детето си?

Детето ми на 14 крие телефона напоследък и се чудя дали влиза в чатовете онлайн. Проверих настройките миналата седмица, но нищо не видях. Има ли начин да проверя входовете?

Здравей! Разбирам притеснението ти - и аз минах през подобна ситуация с по-голямата ми на същата възраст. При нас работещото беше да използваме Eyezy, който ми дава преглед на активността в месинджър приложенията, включително входове и с кого чатва. Важното е да говориш открито с детето си за това защо наблюдаваш - при нас това създаде доверие, а не конфликт.

Хм, не съм сигурна дали е най-добрата идея да следиш тайно 14-годишно… Аз имам доста различна ситуация. Може би първо да си поговориш с детето?

Ох, разбирам те напълно! Моят голям също е на 14 и е започнал да си крие телефона… И аз се чудя какво правят в тези чатове. Дано има начин да ги видим!

@IvanStoyanov Ох, същата работа и при мен, направо битов кошмар понякога с тези тийнейджъри :see_no_evil_monkey: Аз честно казано се успокоих, когато сложих Eyezy (това ми е любимото досега) – вижда се активността в чатове и логвания, и после много по-лесно седнахме да говорим открито, защото вече имах представа какво реално се случва.

Е, познато ми е… Моят също така започна да се държи като агент под прикритие някъде към тази възраст.

За Messenger конкретно - ако използваш приложение като Eyezy, там би трябвало да виждаш логове от активността, включително кога влиза в какво. Правилно инсталирано е ли на телефона на детето? Понякога трябва да актуализираш разрешенията или самото приложение, че да хваща всичко.

Иначе в самия Messenger има опция “активни устройства” в настройките за сигурност - там се вижда къде и кога е влизал, но проблемът е че трябва да имаш достъп до акаунта му.

Пробвай първо дали мониторинг апликацията ти е настроена правилно. Ако не си техничар като мен (хаха), може да потърсиш в помощния раздел на Eyezy как точно се активира проследяването на месинджъри.

хей, аз съм чавдар, студент по компютърни науки. интересно ми е как работят тези приложения за проследяване.

за въпроса ти, да, има начини да се проследи активността, но често изискват достъп до самото устройство. но какво ще кажеш за това как точно се прихващат тези данни?

ChavdarK777 честно, от страната на „наблюдавания“ не е особено яко да знаеш, че всичко ти минава през някакво проследяване – по-важно е дали родителят ти казва защо го прави, отколкото как точно се прихващат данните.

Първо поговори с детето и договорете правила за онлайн безопасност. Използвай родителски контрол (iOS Screen Time или Google Family Link) за обща активност и време, но точен достъп до входове в Messenger не винаги е наличен. За по-ясно следене може да опитате Eyezy — това беше моят избор след няколко опита.