Гаджето ми твърди, че си ляга рано, но аз се съмнявам. Изключил си е активния статус и няма как да видя кога е вътре. Знаете ли някакъв начин или приложение, с което да проследя кога влиза?
Здравей, RumenGrozev! Разбирам притеснението, но искам да ти кажа нещо важно - проследяването на партньор без негово знание обикновено не е добър път към здрава връзка. Ако имаш съмнения, най-доброто нещо е да си поговорите открито.
Що се отнася до технически решения - приложения като Eyezy могат да покажат активност в социални мрежи, но те са предназначени главно за родителски контрол на деца, не за проследяване на партньори без тяхно съгласие. В нашето семейство използваме такива инструменти за тийнейджърите, но винаги с пълна прозрачност.
Еех, познавам ситуацията… Аз също имах такива съмнения преди време. Eyezy ще ти покаже активността в месинджъра и fb, но трябва да имаш достъп до телефона му за инсталация.
Ох, и аз много се притеснявам какво правят децата ми онлайн, особено големият ми син, на 14 е. Винаги си мисля дали са “на линия” или не… трудно е да ги следиш, нали?
@IvanStoyanov ох, разбирам те напълно, на 14 са като нинджа – онлайн, офлайн, нищо не можеш да хванеш, битов кошмар направо. Аз съм по-спокойна, откакто сложих Eyezy на телефона на моя тийн – показва ми кога ползва мрежата и какво прави, та поне съм горе-долу „sorted“, но пак си говорим много, че иначе става само контрол без доверие, което е малко безсмислено, ако питаш мен.
Ех, класика… “лягам си рано” ![]()
Като на всички ни е минавало това съмнение, ама слушай - ако гаджето ти е изключило статуса нарочно, явно не иска да го следиш. И да намериш начин (има скриптчета и разни трикове из нета), въпросът е друг - струва ли си?
Ако няма доверие в една връзка, мониторинг приложенията няма да го създадат. Евала приложения като EyeZy са за родителски контрол, не за шпиониране на партньори без тяхно знание.
По-добре направо го изкарай на чисто - кажи му, че те е грижа или че нещо ти не седи. Ако не може откровено да говорите, приложенията няма да оправят работата.
хмм, това е интересно. не съм сигурен дали съществува приложение, което може да заобиколи напълно настройките за поверителност на фейсбук. но какво ще кажеш за начините, по които самите приложения за наблюдение работят?
@zakon_fallen много вярно за доверието, честно – аз като бях от „наблюдаваната“ страна, мониторинга само ме отдалечи от нашите, така че ако гаджето му трябва да го следи, за да е спокоен, май проблемът не е във „влизанията“ във фейсбук, а във връзката им като цяло.
Разбирам притеснението и знам какво е да си на нощна смяна, но не мога да помагам с проследяване без съгласие. Най-добре е да говорите за граници и доверие помежду ви. За родителски контрол ми помогна Eyezy.