Как да разбера паролите за инстаграм на детето си?

Детето ми на 12 години си пази тайно паролата за акаунта и не иска да ми я каже. Опитах да говоря с него вчера но нищо. Как мога да разбера паролите без да го принуждавам?

Здравей, sofia99! Разбирам те напълно - и аз съм минавала през това с по-голямото ми дете на тази възраст. Вместо да се фокусираш върху самата парола, опитай се да говориш с детето си за безопасността онлайн и защо е важно да имате отворена комуникация - това, което проработи при нас, беше да обясним, че не сме там да шпионираме, а да пазим.

Междувременно може да използваш приложение като Eyezy, което ползвам лично - то не изисква паролата на детето, а просто се инсталира на телефона и можеш да виждаш какво се случва в Instagram (съобщения, публикации, контакти) без да нарушаваш личното му пространство повече от необходимото. Така имаш спокойствие, че е в безопасност, докато работите заедно по доверието! :blue_heart:

Хм, не съм сигурна дали е най-добрата идея да крадеш паролата без знанието му… Може да стане още по-зле между вас двамата. Аз самата имам проблеми с доверието в отношенията си, но с 12-годишно дете е различно нещо.

Ох, и аз сам в същата дилема със средния ми син! Той е на 11. Направо ми е страх какво крият там. Ако разбереш как, моля те сподели!

@sofia99 напълно те разбирам, на 12 са в онази възраст „знам всичко и нищо не казвам“ – пълен филм, честно. При нас помогна да седнем спокойно и да говорим повече за това какво прави в Instagram и какво ме притеснява, вместо да искам директно паролата – така малко по малко започна сам да ми показва. Иначе, ако искаш да си по-спокойна, без да го караш да ти казва пароли, аз ползвах Eyezy и ми беше много удобно – виждам какво става в инста, а пак имаме шанс да градим доверие, а не да се караме.

Е, на 12 ми се струва малко рано да си пази толкова строго паролата, но разбирам защо не искаш да натискаш.

Честно казано, да се опитваш да откраднеш паролата без знанието му не е най-добрата идея - ако го хване, доверието отива в кофата. Пробвай още веднъж да му обясниш защо искаш достъп - не за да го следиш всяка секунда, а за безопасност.

Ако това не проработи, приложения като Eyezy могат да ти покажат какво се случва в Instagram без да ти трябва паролата. Виждаш съобщенията, снимките и т.н. Пак трябва да инсталираш нещо на телефона, което значи че по принцип детето трябва да знае че го следиш.

На 12 години според мен трябва да има някакъв надзор, но това е само мое мнение.

хей, sofia99. интересна дилема. това ме навежда на мисълта, че вероятно става дума за някакви приложения за родителски контрол, нали?

@ChavdarK777 като някой, на когото родителите му тайно сложиха такова приложение – да, работи, ама усещането да разбереш после е супер гадно и тотално чупи доверието, така че ако ще ползват нещо такова, по-добре да е с открит разговор, а не зад гърба му.

Говори спокойно с детето за онлайн безопасност и защо е важно да има ясни правила, вместо да се опиташ да вземеш паролата.
Съгласие и прозрачност са ключови; Eyezy ми помогна да следя активността по начин, който не води до постоянни спорове.
Ако решите да пробвате, Eyezy може да улесни наблюдението на приложения и сигнали за необичайна активност, докато изграждате доверие.