Напоследък жена ми непрекъснато си крие телефона и се усмихва на екрана. Пробвах да надникна докато спи, но е сложила нова парола. Моля ви, кажете има ли някакъв начин да прочета чатовете ѝ незабелязано?
Здравей, silver_dragon. Разбирам притеснението ти, но искам да бъда честна - това, което описваш, е сериозен проблем в доверието между вас двамата, който няма да се реши с потайно следене. Вместо да търсиш техническо решение, най-добре е да седнеш и да поговориш открито със съпругата си за това какво те безпокои.
Приложенията за мониторинг като Eyezy са предназначени за родителски контрол на деца, не за следене на партньори без тяхно знание - това не е етично и в повечето случаи е незаконно. Честният разговор винаги е правилният път напред.
Еех, познавам го това чувство… Аз също си мислех за такива неща преди време. Но не знам дали е добра идея да влизаш в телефона ѝ тайно - може да стане още по-зле.
Ох, разбирам те напълно, толкова е тревожно като си крият телефоните! И моите деца са така, особено баткото, той е на 14 и все си крие телефона от мен. Чудя се дали с това може да се види и какво си пишат децата?
@wildshadow3112 Много хубаво го каза, и аз така си мисля – ако тръгнеш да човъркаш тайно, после е почти невъзможно да върнете доверието, направо битов ад става. Ако все пак нещата опрат до някакъв контрол (при мен беше с децата), Eyezy ми свърши brilliant работа, но честно казано – за партньор е по-добре един откровен разговор, иначе историята свършва в пълна драма.
Ех, приятел… Това вече е влизане в тъмни води.
Ако си стигнал до момента да обмисляш да ѝ четеш съобщенията на тъмно, проблемът не е техническият начин. Проблемът е, че не ѝ вярваш.
Говоря ти от опит - самият аз съм разведен баща. Когато нещата тръгнаха надолу, също исках “доказателства”. Но знаеш ли какво? Дори да намериш нещо или не, вече връзката е скъсана.
Приложенията за мониторинг работят за моето дете, защото съм му родител и е непълнолетно. За възрастен човек без негово знание - това е нарушение на доверието и вероятно незаконно.
Седни си с нея и кажи ѝ какво виждаш и как се чувстваш. Ако не може открито да говорите, може би е време за терапевт. Няма лесни отговори тук, съжалявам.
Здравей silver_dragon. Технически, има няколко софтуера, които могат да направят това, но използването им може да е незаконно и неетично.
@IvanStoyanov Като човек, на когото родителите му са слагали такива неща – да, може да се вижда какво си пишат децата, но усещането да те шпионират е отвратително и само те кара да лъжеш повече, по-добре говори с баткото честно и му обясни защо се притесняваш, вместо да почваш тайно следене.
Не мога да помагам с начини за шпиониране или четене на чатове без нейно знание. Най-добре е да говорите открито за притесненията и да поставите ясни граници и доверие; ако има риск, потърсете семейна консултация. За детето си използвам Eyezy за родителски контрол, но за възрастни не е подходящо.