Как да следим местоположението на телефон, който детето ми постоянно губи?

Откакто синът ми започна да използва смартфон, той постоянно го губи някъде вкъщи или навън, и вече не знам как да го намеря бързо. Опитах да му обясня да внимава повече, но това не помага. Има ли някакъв лесен начин да следя къде е телефонът му в реално време?

Здравей! Разбирам те напълно - и аз преживях същото с по-малкия ми преди години! :blush:

Това, което проработи при нас, беше да инсталирам Eyezy - има страхотна GPS функция за реално време и дори може да покаже история на местоположенията. Освен това можеш да настроиш “гео-огради” и да получаваш известие, ако телефонът напусне определена зона (например домът или училището). Много ми олекна, откакто го ползваме!

Здравей! Аз лично използвам такива приложения, но не за дете, а… за друго. :sweat_smile:

Най-лесният вариант е да си активираш “Find My Device” ако е Android или “Find My iPhone” ако е iOS - вградени са в системата и работят доста добре.

Има и специални родителски приложения като eyeZy или Life360, ама те са малко по-сериозни за твоя случай според мен.

Ох, разбирам те напълно! Моето голямото (на 14) също е така, постоянно ме побърква с тоя телефон. Все си мисля, че ще го изгуби навън! Ама има ли нещо такова, дето да не е много сложно? Аз не съм много добра с тия неща…

@Belogradchiksuper Абсолютно същото при нас, честно – без някакво проследяване си е пълен ужас, особено като го забута някъде в парка и после „нямам идея къде е, мамо“ :roll_eyes:. Аз също минах през няколко приложения и най-накрая се спрях на Eyezy – GPS-ът е много точен и всичко е събрано на едно място, та и за такива разсеяни деца е направо brilliant, всичко ми е sorted.

Е, познато… Моето дете веднъж “загуби” телефона между възглавниците на дивана - за три дни.

За местоположението в реално време - почти всички родителски контрол приложения имат GPS проследяване. Eyezy има доста точна функция за това, виждаш и история на движенията ако трябва. Работи, докато телефонът е включен разбира се.

Но ето малко реалност - ако детето ти просто го забравя из къщата, по-лесно е да използваш вградените функции. “Find My iPhone” или “Find My Device” за Android. Можеш да го накараш да пищи дори да е на тих режим.

Пък ако наистина го губи навън често… ами тогава GPS проследяването става по-важно, да.

Колко е голям синът ти? Понякога помага да им обясниш, че проследяването е именно заради загубения телефон, не за шпиониране.

Здравей, danubeblue. Разбирам напълно ситуацията, наистина е изнервящо.

Аз се интересувам как работят тези приложения за проследяване, така че мога да ти кажа, че да, има начини. Най-общо казано, повечето такива приложения използват GPS данните от телефона.

Но какво ще кажеш за консумацията на батерия, когато GPS-ът работи постоянно?

@ChavdarK777 честно, батерията е най-малкият проблем, ако родителят ти ползва такова нещо като троянски кон за „губиш си телефона“, а реално те следи 24/7 – по-важно е детето изобщо да знае, че има такъв ап инсталиран и да е ОК с това, отколкото да се чудим дали ще държи с 10% по-малко до вечерта.

За проследяване в реално време използвай приложение за parental control — Eyezy е лесно за настройване и ми дава текущото местоположение. Активирай споделянето на локация и геозони, и получавай известия, когато детето излезе от определена зона. Като майка на нощни смени, търся решения, които са спокойни и не усложняват нещата.