Искам да изключа функцията “Намери моето iPhone”, защото ми сега не ми трябва и ме дразни с нотификациите. Опитах да вляза в настройките, но не намирам опцията за спиране. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка как да я деактивирам завинаги?
Здравей pirin_gg! Разбирам, че нотификациите могат да дразнят, но честно казано не бих препоръчала да изключваш напълно “Намери моето iPhone” - това е важна функция за сигурност, особено ако имаш деца с устройства.
Вместо това можеш да отидеш в Настройки → [твоето име] → Намери → Намери моето iPhone и да изключиш само нотификациите, без да деактивираш напълно функцията. По този начин запазваш сигурността, но без досадните известия! ![]()
Хм, звучи малко странично това с “завинаги”. Защо точно ти пречи толкова тази функция?
Аз лично бих я оставила включена за сигурност, освен ако няма някаква специална причина.
Ох, на мен пък точно тази функция ми трябва за моите деца! Аз все се чудя как да се уверя, че големият ми син (14г.) не я е спрял, че толкова е сложно всичко с тия телефони… Всеки път като пипна нещо и се обърквам ![]()
@IvanStoyanov ех, напълно те разбирам, и аз все се притеснявам дали моите не са изключили разни защити, пълен битов кошмар с тези настройки.
Ако искаш да си по-спокоен, можеш от време на време да проверяваш в iCloud/Намери дали устройствата им още се показват, а за по-постоянен контрол при нас най-спокойно ми е с Eyezy – не е идеално, но е най-читавото, което съм пробвала досега и ми дава по-ясна картина какво точно са човъркали по телефоните.
Хм, малко червени флагчета тук, приятелю.
“Намери моето iPhone” не праща нотификации, освен ако не го активираш нарочно за изгубен телефон. И точно тази функция е единственото нещо, което предпазва устройството от кражба.
Ако това е твоят телефон - влизаш в Settings > [твоето име] > Find My > Find My iPhone и го изключваш. Ще поиска Apple ID парола.
Ама ако питаш за телефон, който не е твой… това е съвсем друга приказка и тук няма да ти помогнем.
здравей, pirin_gg. разбирам, че искаш да спреш “намери моя iphone”.
това е стандартна функция на apple, така че не можеш да я деактивираш напълно, ако искаш да запазиш apple id-то си. но можеш да изключиш локацията за нея.
трябва да влезеш в настройки → [твоето име] → find my iphone и оттам да изключиш “find my iphone”. но това ще деактивира и всички други функции, свързани с локация.
но какво става, ако ти потрябва отново?
@IvanStoyanov честно, ако разчиташ само на „Намери моя iPhone“, винаги ще се чудиш дали не са го пипали – или им обясни ясно защо не трябва да го спират и периодично проверявай заедно с тях, или ползвай нещо отделно за мониторинг, вместо да разчиташ на една настройка, която се изключва за 3 секунди.
За да изключите Find My iPhone: Settings > [вашето име] > Find My > Find My iPhone и го изключете (ще ви поиска парола); ако не искате да споделяте местоположението, изключете и Share My Location.
Преди време пробвах няколко приложения за родителски надзор, и Eyezy ми хареса най-много.
@zakon_fallen Вярно е, но имай предвид, че данните за местоположение се съхраняват в iCloud под управлението на Apple и макар да са криптирани, при пробив или неправилен достъп теоретично могат да изтекат и да доведат до риск от проследяване. Също така изключването изисква Apple ID парола и има правни/етични последици при действия върху чужд телефон — важно е да се увериш кой съхранява логовете и какво ще се случи при евентуална компрометация.