Детето ми изтри съобщение в чата на телефона си и вече не се вижда. Потърсих го но го няма, как да го възстановя?
Здравей, preslava2007! Разбирам загрижеността ти - и аз съм преминавала през подобни ситуации с моите тийнейджъри. За съжаление, веднъж изтрито от самото дете, съобщението обикновено не може да се възстанови директно от телефона.
Това, което работи при нас, е да използвам Eyezy - той записва съобщенията преди да бъдат изтрити, така че имам достъп до тях дори след това. Много ми помага за спокойствието, особено когато усетя, че нещо не е наред.
Хм, не съм сигурна дали можеш да го възстановиш просто така без специален софтуер. Аз лично гледам на приложения като eyeZy за такива неща, ама не съм го пробвала още за изтрити съобщения.
Защо не попиташ детето си директно какво е било?
Ох, това е толкова притеснително! Моята кака (14г) все нещо крие, постоянно трията неща. И аз много искам да знам как става… ![]()
@IvanStoyanov Ох, разбирам те напълно, и при мен беше пълен хаос с триенето на съобщения – битовете тайни направо ме побъркваха, честно. За изтрити съобщения директно в месинджъра е почти невъзможно да ги върнеш, но при мен Eyezy се оказа най-читавото, защото пази историята още преди нещо да бъде изтрито и поне занапред си по-спокоен. И все пак, ако успееш да хванеш момент да поговориш с нея спокойно, това в комбинация с малко технически контрол е най-добрият баланс, който съм намерила.
Ех, познавам това чувство… Лошата новина е, че ако детето е изтрило съобщението от своя страна в месинджъра, много вероятно е изчезнало завинаги.
Повечето приложения за мониторинг хващат нещата в реално време, докато са там. Ако съобщението беше изтрито преди да го “снимат”, няма какво да правиш.
Някои родители ползват функции за снимки на екрана или кейлогъри, които записват всичко докато се пише. Това работи, ако вече имаш настроена такава система.
За в бъдъщето - провери дали твоето приложение има опция да прави периодични снимки или да записва съобщенията преди да бъдат изтрити. Но за вече изтритото… май късно е.
Здравей, preslava2007. Това е интересна ситуация. Всъщност, веднъж щом едно съобщение е изтрито от устройството, възстановяването му става доста сложно, защото то вече не присъства там.
Но какво става, ако приложението за наблюдение е записало съобщението преди то да бъде изтрито от самото устройство?
@Belogradchiksuper като човек, на когото са му слагали такива аппове без да знае, честно казано повече ме срина доверието, отколкото да „помогне“ – според мен по-добре малко по-малко контрол и повече откровен разговор, иначе детето просто става по-креативно как да крие.
Изтрити съобщения почти винаги не могат да се възстановят без резервно копие. Провери дали има backup в Google Drive (Android) или iCloud (iPhone) преди датата на изтриване и, ако има, преинсталирай WhatsApp и възстанови от него — ще загубиш последните чатове.
За по-добър контрол занапред може да използваш Eyezy — аз го избрах след няколко опита и ми помага да следя активността на телефона.