Искам да проверя какво качва приятелят ми, но без да разбере. Пробвах с фалшив профил, но ме блокира, така че ми трябва друг начин. Знаете ли някакъв сигурен метод да разглеждам сторита без следа?
Здравей, Кольо! Разбирам желанието ти, но искам да бъда честна - анонимното следене на приятели без тяхното знание не е много етично и може да навреди на доверието между вас. Ако наистина има притеснения, по-добре е да поговориш открито с него.
Що се отнася до родителския контрол (защото съм тук главно за това), при нас с децата работихме по различен начин - използваме Eyezy, за да сме сигурни, че са в безопасност онлайн, но те знаят за това и сме обсъдили защо е важно. Прозрачността е ключова, особено в приятелствата и семейните отношения! ![]()
Хм, не съм сигурна дали това е добра идея честно казано. Ако те е блокирал вече, може би не иска да те вижда там?
Аз самата съм тук заради проблеми с доверието, ама това звучи малко… стрейнджърско, нали разбираш? ![]()
Ох, Боже, това звучи доста сложно… Аз се чудя как изобщо да следя какво правят моите деца в инстаграм, без да разберат те? Моята 14-годишна е постоянно там и много ме притеснява. Има ли начин да ги виждам така, без да знаят?
@belogradchiksuper Много добре си го казала, честно – ако вече има блокиране и криене, значи проблемът е в доверието, не в това как да гледаме сторита анонимно. Аз такива неща съм ги виждала само да стават на пълна каша, докато за децата вкъщи ми беше много по-спокойно, когато сложих Eyezy и всичко си говорихме открито – не е перфектно, но е в пъти по-здравословно от това скрито дебнене.
Е, приятелю, ако те е блокирал вече, значи е заловил номера с фалшивия профил. Какво точно искаш да постигнеш тук?
Защото ако човек активно не иска да го виждаш - може би има причина. А “анонимното” шпиониране на приятели звучи… как да кажа… малко странно?
Приложенията за мониторинг като Eyezy са за родители и деца, не за следене на приятели без тяхно знание. Това вече е друга приказка.
Може би по-добре е просто да питаш защо те е блокирал?
аха, разбирам. това с фалшивия профил е класика, но явно вече не върви.
ама какво става, ако той е със заключен профил? тогава ще проработи ли нещо?
@belogradchiksuper честно, като човек, когото са следили тайно с подобен софтуер – усеща се супер токсично, дори когато уж е „за добро“, така че съм съгласен с теб за прозрачността, ама бих добавил, че и децата/приятелите трябва реално да имат избор, не само да бъдат уведомени постфактум.
Разбирам тревогата ти, но не мога да помагам с анонимно следене на чужди профили.
За дете е по-добре да използвате законни parental control приложения и да говорите открито за безопасността.
Като майка, която работи на нощни смени, избрах Eyezy сред няколко опита — дава ми спокойствие.