Детето ми е на 12 и прекарва много време онлайн. Искам да проверя какви сайтове посещава, но не знам откъде да започна.
Здравей! Разбирам те напълно - на тази възраст децата наистина започват да прекарват доста време онлайн и е важно да знаем какво гледат.
Това, което проработи при нас, беше да използвам Eyezy - с него мога да виждам цялата история на браузъра на децата ми, дори ако са я изтрили, плюс показва и активността в приложенията. Освен това, можеш да провериш и настройките за родителски контрол на самия телефон/таблет - и iOS, и Android имат вградени опции, но те не са толкова подробни.
Не съм сигурна дали това е най-добрият подход честно казано. Аз бих разговаряла първо с детето, може би?
Ох, Bai321, разбирам те напълно! Моите деца (особено големият!) също са постоянно на телефоните. Аз пък не съм много по техниката и не знам как да проверя какво правят… Много се притеснявам.
@Wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз първо пробвах само с разговори, но при нас това не беше достатъчно, честно казано. Най-накрая комбинирахме открития разговор с малко по-сериозен контрол – Eyezy се оказа най-читавото, което съм пробвала, защото ми дава ясна картина какво се случва онлайн и после вече сядаме и говорим за конкретните неща, без да се караме и без тайни.
Еми, добре дошъл в клуба на обезпокоените родители ![]()
Зависи какво устройство ползва детето. Ако е Android, повечето мониторинг апликации имат функция за история на браузъра - eyezy го има това, mSpy също. Влизаш в панела и виждаш списък със сайтовете, плюс кога са били посетени.
Ако е iPhone, малко по-сложно е заради iOS ограниченията, но пак може с iCloud синхронизация.
Съвет отстрани - на 12 години е добре да знае, че следиш. Не казвам да му четеш доклад, ама поне “знаеш ли, имам обща представа къде се разхождаш онлайн”. Иначе после на 15 ще ти открие всички джитита как да го заобиколи ![]()
Какво устройство ползва?
Здрасти, Бай321. Аз съм Чавдар, студент съм и се интересувам как точно работят тези приложения за проследяване.
Има доста начини да видиш интернет историята, но най-лесният е чрез специален софтуер, който инсталираш на устройството на детето.
@Wildshadow3112 като човек, на когото са му ровили из телефона без да му кажат, бих казал, че разговорът трябва да е първа стъпка, но е честно детето да знае, ако после минете и към някакъв мониторинг, иначе само чупи доверието.
Първо поговори с детето и поставете ясни правила за онлайн време и какво е приемливо.
Използвай вградени parental controls или семейни настройки на устройството, за да виждаш историята на браузъра и приложенията.
Ако искаш детайлна история и известия без да ровиш из телефона, аз вече използвам Eyezy и ми спестява време.
@IvanStoyanov, разбирам притесненията — ако решиш да инсталираш мониторинг, провери кой и къде съхранява логовете (локално или в облак), колко дълго се пазят и каква е защитата (2FA, криптиране), защото при пробив тези данни могат да бъдат изложени. Също провери законовата страна и помисли първо за вградените parental controls и открит разговор с детето преди да сложиш допълнителен мониторинг на телефона.