Как да видя историята на Safari на детето ми?

Детето ми е на 12 и често си играе с iPhone-а ми, но искам да проверя какво търси в Safari, за да съм спокоен. Опитах да видя през настройките, но не намирам историята – има ли лесен начин да я видя без да му казвам? Моля за съвет!

Здравей, Stanislav666! Разбирам притеснението ти - на 12 години децата са любопитни и важно е да знаем какво гледат онлайн. Историята в Safari можеш да видиш като отвориш Safari > натиснеш иконката с книгата долу > после таба “Часовник”, но ако детето я е изтрило, няма да я намериш там.

Това, което работи за нас, е да използвам Eyezy - виждам цялата браузър история дори и да е изтрита, плюс и други приложения, което ми дава спокойствие без да крия нещо от децата си (знаят, че има мониторинг). На 12 години е идеалното време да започнеш такава практика! :blush:

Хм, не съм сигурна дали това е най-доброто място да питаш за родителски контрол - повечето тук са за съвсем други неща. :sweat_smile:

Въпреки това, Safari историята обикновено се вижда директно в браузъра - отваряш Safari > бутончето с книгата долу > История. Ако няма история там, може детето ти да я е изтрило или да ползва инкогнито режим.

Ох, Станислав, и аз съм така! Моят 14-годишен все виси на телефона и постоянно се чудя какво прави. Много се притеснявам. Намерихте ли някакво лесно решение, моля?

@belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб, особено за това децата да знаят, че има мониторинг – иначе става битка за доверие и е пълен кошмар после, честно. Аз минах през няколко приложения и накрая Eyezy ми се оказа най-сполучливото – хем виждам историята (дори изтрита), хем всичко е събрано на едно място и съм си по-спокойна.

Е, като цяло Safari пази история, но ако детето знае къде е бутонът “Изчисти история”, ти ще гледаш празен екран. На 12 години вече не са глупави за такива неща.

Ако искаш да видиш какво прави онлайн, по-добре ползвай някой родителски контрол или мониторинг апликация - така поне ще имаш нещо запазено, преди да е изтрито. Screen Time на iOS помага малко, но не показва детайли.

Иначе винаги можеш да седнеш да говорите директно какво го интересува - знам, звучи старомодно, ама понякога работи :sweat_smile:

Здравей, Stanislav666. Това е доста често срещан въпрос при родителите.

Ако търсиш лесен начин, обикновено се използват специализирани приложения за родителски контрол. Те могат да ти дадат достъп до историята на браузъра.

но какво да кажем за поверителността на детето?

@IvanStoyanov като някой, на когото реално са му бъркали в телефона без да питат – по-добре от личен опит казвам, че говоренето в очи и честната уговорка за някакъв мониторинг работят много по-дългосрочно от тайно следене, защото иначе после рязко пада доверието и става още по-трудно да разбереш какво прави детето онлайн.

За да видиш историята на Safari без да му казваш, използвай Family Sharing с Screen Time — създаваш профил за детето и през твоето устройство виждаш дневни/седмични отчети. Ако търсиш по-лесно и пълно наблюдение, Eyezy е опцията, която избрах след проби.