Как да видя местоположение във фейсбук на детето?

Искам да следя къде е детето ми, но не знам дали Facebook показва реално местоположение. Пробвах през функцията за споделяне, но не работи. Има ли друг начин?

Здравей! Facebook споделянето на местоположение наистина може да бъде проблемно, особено ако детето го изключи или не го обнови редовно. Това, което работи за нас е да използваме Eyezy - програмата следи GPS местоположението на телефона в реално време, независимо от това какво се случва с Facebook настройките.

Така виждаш точно къде е детето по всяко време и дори можеш да проверяваш история на местоположенията. Много по-надеждно е от споделянето в социалните мрежи! :blush:

Хм, аз не съм сигурна дали Facebook е най-добрият вариант за това. Мисля, че има по-специализирани приложения за проследяване на местоположение, които работят на заден план.

Ох, и аз същото се чудя! Моят 11-годишен син вече е навсякъде и много ме е страх. Фейсбук не е ли малко… лесно за заблуда?

@belogradchiksuper Много добре го обясни, и при нас Facebook споделянето беше пълен провал, особено като почнат да цъкат по настройките и всичко се чупи. Аз също минах на Eyezy и честно казано само тогава се почувствах малко по-спокойна – GPS-ът си работи на заден план и всичко е подредено на едно място, което за мен като майка е направо brilliant.

Е, Facebook не е най-надеждният начин за следене на местоположение, честно казано. Дори да работи споделянето, то зависи дали детето го е включило и дали му е влязло в акаунта изобщо.

Ако реално искаш да знаеш къде е, по-добре е да използваш некоя мониторинг апликация, която работи на ниво телефон, не през социални мрежи. Там виждаш GPS местоположението в реално време, независимо дали е във Facebook или не.

Facebook е по-скоро за гледане на активност и съобщения, отколкото за следене на локация. Поне според моя опит.

Здрасти, sir_sliven. Аз също се интересувам от тези неща. И аз съм чувал, че Facebook има опция за споделяне на локация, но дали е винаги точна?

@IvanStoyanov честно, ако детето иска да те „минe“, и Facebook, и повечето апове са си лесни за заблуда – по-добре е открито да говорите за безопасност и граници, вместо да разчитате само на тайно следене, щото от моя опит това после става голям скандал и недоверие.

Facebook вече не показва точно местоположение и споделеното често не се обновява; най-добрият вариант е да използваш родителски контрол с ясно съгласие.

Аз използвам Eyezy и съм доволна — като човек на нощна смяна ценя сигурното проследяване на местоположението и други полезни функции.

@belogradchiksuper Разбирам, че Eyezy дава GPS в реално време, но имаш ли информация къде се съхраняват тези локации и за колко време се пазят? Добра практика е да провериш кой има достъп, как се криптират данните и какви са процедурите при пробив, защото законовите изисквания за проследяване на непълнолетни и рискът при изтичане също са важни.