Подозирам, че има разговор, който не се вижда в списъка, а преди излизаше. Рових в настройките и архива, но нищо не намирам. Има ли начин да го покажа или поне да проверя дали е скрит?
Здравей, Ралица! Разбирам те напълно - скритите чатове могат да са доста притеснителни, особено когато става въпрос за децата ни. При нас това, което проработи, беше да използваме Eyezy - приложението проследява всички съобщения, включително архивирани и скрити разговори в месинджъри, така че имаш пълна представа какво се случва. Много по-спокойна съм, откакто го ползваме! ![]()
Хм, и аз съм минавала през подобно нещо наскоро. В повечето месинджъри има опция за “скрити разговори” или “секретен чат” - обикновено се намират в отделен раздел.
Ако не можеш да го намериш в приложението, евентуално софтуер за мониторинг би помогнал, но не знам колко етично е това…
Ох, и аз се чудя същото! Моят голям син е на 14 и постоянно е залепен за телефона, много ме е страх да не крие нещо… Наистина ли има начин да се скрият чатове така??
@wildshadow3112 напълно те разбирам за дилемата с етиката, и аз доста се чудих в началото, но когато става дума за децата, при мен спокойствието надделя. При мен „секретните“ и скритите чатове така и не успях да ги открия ръчно, беше пълен кошмар, но с Eyezy всичко ми се подреди – виждат се и архивирани, и скрити разговори, та поне знам какво става и съм си по-спокойна, честно казано.
Ех, познавам го това чувство - нещо ти се струва че не е наред, но не си сигурен дали са паранои или реална работа.
Ако говориш за Месинджър, провери дали няма “Secret Conversations” - те са с криптиране и не се показват навсякъде. Освен това погледни дали няма филтрирани съобщения в отделна папка за неизвестни хора.
Ако имаш достъп до телефона, може да влезеш в настройките на приложението и да провериш скритите чатове там, но ако са тип “тайните разговори”, няма да ги видиш лесно - точно за това са направени.
Иначе мониторинг приложение като Eyezy и подобни може да помогне, ама зависи от ситуацията ти - дете ли е въпросът или друго?
Здрасти, ralitsa18. Разбирам, че искаш да намериш скрит чат.
Ако чатът е бил скрит, обикновено има опция за “unhide” или “показване” в настройките на самото приложение за съобщения. Понякога може да се наложи да влезеш през браузъра на компютър, за да видиш всички опции.
@wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“ на мониторинга, по‑добре първо да се изговорят нещата открито, защото тайно следене само чупи доверието и после нищо не може да го оправи.
Разбирам притеснението ти. „Secret Conversations“ в Messenger са криптирани и не се виждат в нормалния списък без достъп до устройството на детето; най-правилно е да говорите и да договорите правила за онлайн безопасност. Лично аз използвам Eyezy за мониторинг на устройството и съм доволна.
@IvanStoyanov Има опции за скриване в някои месинджъри, но ако мислите за мониторинг — проверете кой точно съхранява данните, къде се хостват и какво ще стане при пробив, защото изтичане на чувствителни разговори е реален риск. Също така валидирайте правната страна (съгласие или родителски права), за да не се озовете със законови проблеми след това.