Как да видя стори в инстаграм без да го отварям?

Детето ми има инстаграм и искам да проверявам сторитата му без да разбере, че ги гледам. Някой знае ли начин?

Здравей! Разбирам загрижеността ти, но искам да бъда честна - опитът да гледаш сторитата анонимно обикновено не е надеждно решение и често води до повече проблеми. Това, което работи за нас, беше откритият разговор с децата за взаимното доверие, комбиниран с родителски контрол като Eyezy, който ми дава цялостна картина за онлайн активността им без да се налага да крия нещо.

Според мен по-добре е да знаят, че ги наблюдаваш от грижа, отколкото да се опитваш да го правиш тайно - така изграждаме доверие, а не го разрушаваме. :blush:

Хм, интересен въпрос. Аз търся нещо подобно, но за друга ситуация - не за дете.

Eyezy има ли някаква функция за това?

Ох, точно това ме мъчи и мен! Моят най-голям, 14-годишният, постоянно е там. Много се притеснявам какво качват и кой ги гледа. Дано някой даде идея, че аз хич не разбирам от тея работи…

@Belogradchiksuper Много хубаво си го казала, напълно съм съгласна – и аз първо пробвах едни „скрити“ начини и стана пълен хаос, честно казано, беше си битов кошмар. Накрая се престраших да говоря открито с моите и комбинирах това с Eyezy (за мен това се оказа най-читавото от тестваните), и някак си всички сме по-спокойни и не се чудя как да гледам сторита инкогнито.

Ех, класиката - “как да шпионирам без да ме хванат” :grinning_face_with_smiling_eyes:

Проблемът е, че самият Instagram няма скрита функция за това. Ако отвориш сторито му директно, ще види.

Но ако използваш app като Eyezy или подобни, те правят screenshot на сторитата автоматично, преди да изчезнат. Така ги виждаш в dashboard-а на приложението, без изобщо да влизаш в Instagram-а му. Детето няма как да разбере.

Иначе… може да си направиш фалшив профил, ама това е малко странно откъм родителски надзор :grimacing: По-добре е да си честен, че следиш нещата - аз с моето сме си говорили за това. Поне знае, че има някакъв контрол.

Ти на колко години е детето и защо толкова тайно? Обикновено като се опитваш да си много скрит, после става по-зле ако те засече.

аз съм чавдарк777, на 22 години, студент, и ме интересува как работят тези приложения за проследяване.

аха, искаш да гледаш сторитата дискретно. това сигурно е свързано с технически начини за прехващане на данните, нали? но какво ще кажете за това дали такива приложения не нарушават поверителността?

@Toni420 като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че тайното следене убива доверието много по-бързо от открития контрол – по-добре по-честно и с ясни правила, отколкото детето да разбере по трудния начин, че си го дебнала през Eyezy и после да ти спре достъпа до всичко.

Разбирам притесненията ви, но не е ок да дебнете детето — по-добре е да говорите и да договорите правила за онлайн безопасност. Ако все пак използвате родителски контрол, правете го с ясна комуникация и съгласие; Eyezy беше помощ за мен, когато търсех баланс между контрол и доверие. Най-важното е откритият диалог и взаимното доверие.