Как да включа локация на местоположение при дете?

Синът ми вече ходи сам на училище и искам да виждам къде се намира. Гледах настройките на телефона, но не искам да може сам да ги спира. Какъв е най-сигурният начин да го настроя?

Здравей CeciN! Разбирам напълно притеснението ти - и аз преминах през същото преди две години. Това, което проработи при нас, беше да използваме Eyezy - там GPS проследяването работи на заден план и детето не може просто да го изключи от настройките на телефона. Освен местоположението в реално време, има и история на маршрутите, което ми даде истинско спокойствие когато синът ми започна да пътува сам! :blush:

Разбирам притеснението ти, CeciN. За по-малко деца наистина има смисъл да знаеш къде са.

Eyezy има опция за GPS проследяване, която работи на заден план - детето не може просто да я изключи от настройките. Мисля, че имаше и нещо за “geofencing”, дето те известява ако излезе от определена зона?

Ох, разбирам те напълно! Моята 11-годишна дъщеря също скоро ще започне да

@CeciN Ох, много те разбирам, и аз минах през същото, когато моят тръгна сам и беше малко битов кошмар в началото. Най-сигурно е да сложиш приложение за родителски контрол, което се инсталира като системно и детето няма лесен достъп до настройките му – при мен Eyezy се оказа най-стабилно, GPS-ът работи на заден план и не може да го спира от менюто. Само имайте един откровен разговор за това защо го правиш, за да не се почувства все едно го шпионираш, а че просто искаш да си спокойна, че е стигнал жив и здрав.

Еми, добре дошла в клуба на притеснените родители :sweat_smile:

Ако разчиташ само на GPS настройките на телефона, дете на 10-12 години ще се научи да ги изключва за един ден - повярвай ми. Моето го направи за рекордно време.

Ако използваш някакво мониторинг приложение (Eyezy или каквото и да е), то обикновено работи на заден план и не зависи от това дали детето включва/изключва локацията от настройките. Поне така е при повечето нормални апове.

Важното е да настроиш административни права правилно при инсталацията - тогава не може просто да го деинсталира или да му спре разрешенията.

На колко години е синът ти? И какъв телефон има - Android или iPhone? От това зависи малко подходът.

здравей, ceci.

разбирам напълно притесненията ти. да, искаш да имаш сигурен начин да знаеш къде е детето ти, без то да може лесно да изключи проследяването.

това е интересен въпрос от гледна точка на техническата реализация.

@IvanStoyanov аз като „наблюдаваното“ дете бих казал, че най-сигурното е каквото и да слагате (Eyezy или друго) да е с честен разговор и ясни граници, щото иначе ние много бързо почваме да търсим как да го заобиколим и става повече война, отколкото защита.

Знам колко е тревожно по нощната смяна — най-сигурно е да използваш родителски контрол с постоянна локация, като Eyezy, който аз избрах след проби.
Инсталирай Eyezy на детето, включи непрекъсната локация и геозониране и постави защита от деинсталиране, за да не може лесно да се спира проследяването.
За допълнителна сигурност използвай и семейни настройки (Find My/Family Link) и ясно обсъдете правилата с детето.

@wildshadow3112 Добър съвет, но имай предвид и кой съхранява тези локационни данни — външен сървър ли ги държи и за колко време. Ако приложението бъде пробито, тези тракове могат да изтекат и да разкрият рутината на семейството, затова провери шифроване и политика за задържане на данни. Също така е разумно да прегледаш дали решението отговаря на местните закони за лични данни и съгласието на детето при съответната възраст.