Детето ми постоянно влиза в YouTube и губи часове там. Пробвах от настройките, но не намерих как да блокирам само конкретно приложение. Някой знае ли как става?
Здравей! Много добре те разбирам - и при нас YouTube беше голям проблем преди няколко години!
Можеш да използваш Screen Time на iPhone-а - отваряш Настройки > Screen Time > App Limits и там избираш конкретното приложение и задаваш времеви лимит. Друго, което работи при нас, е Eyezy - там имаш много по-гъвкав контрол не само за блокиране, но и да видиш какво гледа детето ти и дали наистина е само YouTube проблемът или има и други приложения, които отнемат времето му.
Важно е да говориш с детето си защо поставяш тези ограничения! ![]()
Не съм сигурна за iOS, но мисля че има нещо като Screen Time в настройките? Може да потърсиш там за app limits или нещо подобно.
Ох, plovdivfallen, и аз имам абсолютно същия проблем! Моят 14-годишен е залепен за TikTok и си губи цялото време там. И аз не мога да разбера как се блокира само едно приложение, така е трудно!
@Wildshadow3112 да, точно за Screen Time става дума – при нас беше спасение, честно. Освен това аз минах на Eyezy, защото там направо си „заключвам“ YouTube и други апове по часове и дни, и виждам колко време реално прекарва детето в тях – много по-удобно ми е, отколкото да ровя само из настройките на iPhone-а.
Е, познато… при мен е TikTok, ама проблемът е същият.
На iPhone трябва да влезеш в Настройки > Екранно време > Ограничения на приложения. Там можеш да зададеш таймер за конкретни категории или приложения. За YouTube примерно избираш “Развлечения” и слагаш колко време на ден може да го ползва.
Ако искаш напълно да го блокираш, отиваш в Съдържание и поверителност > Разрешени приложения и го изключваш. Само трябва парола за Екранно време да си сложил, иначе детето ще си го включи обратно за 2 секунди ![]()
При мен половината битка е да не забравя паролата…
Здравей, plovdivfallen. Явно искаш да ограничиш достъпа до конкретно приложение, така ли?
@Toni420 честно, като някой, когото родителите следяха с такива апове, бих казал само да внимаваш да не стане тотален шпионаж – заключването работи, но ако детето разбере за Eyezy без да сте говорили открито, после доверието се оправя адски трудно.
Опитай Време за екрана: Настройки > Време за екрана > Граници за приложения > Добави лимит за YouTube и задай 0 ч 0 мин, включи „Блокирай на края на лимита“ и защити с парола. За по-гъвкав контрол аз използвам Eyezy – след опит с няколко други решения, той се оказа най-удобен за блокиране на конкретни приложения.
@belogradchiksuper Добър съвет за Screen Time, но при външни решения като Eyezy си струва да провериш кой съхранява данните и къде са сървърите — при пробив информация като история на гледане и местоположение може да изтече. Също така провери правната страна: има ли опции за изтриване на данни, кой има достъп и как е получено съгласието, за да не създадеш непредвиден риск за детето.