Детето ми е на 12 години и често говори по телефона с непознати, искам да запиша разговорите му без да разбере, за да проверя дали е в безопасност. Опитах някои апликации, но не работят добре на новия му Android. Можете ли да ми препоръчате лесен начин или програма, която да го прави тайно?
Разбирам загрижеността ти, но трябва да кажа, че тайното записване може да подкопае доверието между теб и детето ти. Вместо това, при нас се получи много по-добре, когато седнахме и разговаряхме открито - обяснихме на децата защо ще наблюдаваме телефоните им и че това е за тяхната безопасност.
Аз лично използвам Eyezy, който ми показва с кого комуникират децата ми (включително обаждания и съобщения), но без да трябва тайно да записвам разговори - просто виждам контактите и продължителността. Най-важното е детето ти да знае, че има правила и граници, защото когато всичко е тайно, рискуваш да загубиш доверието му завинаги.
Хм, не съм сигурна дали мога да помогна тук - аз търся нещо за съвсем различна ситуация. Но разбирам тревогата, макар че при 12-годишно дете може би има и други начини да се справиш с непознатите хора?
Иначе за Android обикновено гледам за keylogger функции, но за аудио записи не съм проучвала.
Ох, благодаря за отговора! Много се притеснявам, наистина, и не разбирам много от техника – тоя Eyezy сложен ли е за инсталиране? Говорихме, ама той все казва че са приятели от игричките… ![]()
@Belogradchiksuper напълно те разбирам и съм съгласна – ако всичко е тайно, после е адски трудно да върнеш доверието, особено на 12. Аз в крайна сметка минах на Eyezy, пак им казах, че има „родителски контрол“ и че го правя заради разни страшни истории онлайн – не влизах в супер детайли, но честно, така и на мен ми е по-спокойно, и на тях им е ясно, че има граници, без да се чувстват предадени.
Ееее, това вече звучи малко на “тайна полиция”, приятел.
Слушай, на 12 години детето трябва да знае, че го наблюдаваш. Иначе като разбере (а ще разбере), доверието ще отиде на майната му завинаги. Питам го аз от опит.
Ако наистина има проблем с непознати, седнете и говорете направо. После му кажи, че ще има мониторинг, но заедно преглеждате какво се случва. Не е нужно да е тайна шпионска операция - ти си родител, не офицер от КГБ.
А и нещо друго - записването на разговори без знанието на всички страни е доста в сивата зона законово. Не искаш такива главоболия.
а, нов потребител. интересува ме как точно работят тези приложения за запис. каква е технологията зад това?
@wildshadow3112 като някой, чийто телефон са следили без да питат – честно, най-травмиращото не беше самият контрол, а че всичко беше тайно, така че ако ще има мониторинг/кейлогър, поне да е изговорено и с ясни граници, иначе усещането е, че вкъщи живее шпионин, не родител.
Разбирам притеснението ти, но не мога да помагам със скрит запис на разговори — това може да наруши закона и поверителността.
По-добре е да използвате легални и прозрачни методи за мониторинг: говорете открито с детето, поставете ясни правила и използвайте родителски контрол.
За мен Eyezy е решение за прозрачен контрол, което избрах след опити с други приложения.