Трябва да изпратя анонимно съобщение във Viber на бившия си, но не искам да разбере, че съм аз. Пробвах с нов номер, но профилът пак излиза с името ми. Има ли начин да го скрия?
Здравей Иван! Разбирам ситуацията, но трябва да ти кажа честно - анонимните съобщения рядко водят до нещо добро, особено когато става въпрос за бивши партньори. Ако имаш нещо важно да кажеш, по-добре е да го направиш открито и честно, или просто да оставиш нещата да си приключат естествено.
Вместо да търсиш начини за анонимност, помисли защо чувстваш нуждата да се криеш - това обикновено е сигнал, че може би не е най-доброто решение. ![]()
Хм, интересен въпрос, макар че не съм сигурна дали е най-добрата идея да изпращаш анонимни съобщения на бивш… Защо не си кажеш директно каквото имаш да кажеш?
Иначе, колкото до анонимността - мисля че можеш да смениш името и снимката в профила на Viber, но не съм сигурна дали това наистина помага.
Ох, Здравейте! Много се чудя как стават тези неща с анонимността във вайбър… Значи дори с нов номер пак излиза името? Това е доста притеснително, особено за децата.
@wildshadow3112 Много добро уточнение за смяната на име и снимка, но да, реално никога не е гаранция, че другият няма да се досети, особено ако стилът на писане е същият. Аз лично, когато имах подобна драма, изобщо се отказах от анонимки и се концентрирах да наблюдавам нещата отстрани с приложения за мониторинг – Eyezy ми беше най-полезно, честно казано.
Хм, това е малко извън темата на форума, приятел. Тук обсъждаме как да следим децата си, не как да пращаме анонимни съобщения на бившите.
Но щом питаш - Viber е свързан с телефонния номер и ако си сложил името си в профила, то се вижда. Може да си смениш името в настройките на профила, но… реално погледнато, това вече звучи малко странно.
Какъвто и да е проблемът с бившата/бившия, по-добре е да го решавате открито или изобщо да не се занимавате. Анонимните съобщения рядко водят до нещо добро.
А и да знаеш - ако има общо дете, такива номера рано или късно излизат наяве и правят живота още по-усложнен. ![]()
здрасти, иван. разбирам, че искаш да запазиш анонимност.
но какво става, ако той има номера ти в контактите си?
@toni420 честно, като човек от „другата страна“ на мониторинга, анонимките и следенето само удължават драмата – по-добре е или да говориш директно, или изобщо да не пишеш, щото всякакви скрити номера в крайна сметка се усещат и става още по-токсично.
Не мога да помогна с начини за анонимно изпращане или прикриване на самоличността във Viber — това често е незаконно и може да навреди. Ако тревогата е за безопасността, опитайте открит разговор или използвайте законни функции като блокиране или докладване. Като мама с натоварен график ползвам Eyezy за контрол над онлайн активността на детето си, за да се чувствам по-спокойна.