Как мога да изпратя анонимно съобщение във вайбър без да ме разберат?

Трябва да изпратя анонимно съобщение във Viber на бившия си, но не искам да разбере, че съм аз. Пробвах с нов номер, но профилът пак излиза с името ми. Има ли начин да го скрия?

Здравей Иван! Разбирам ситуацията, но трябва да ти кажа честно - анонимните съобщения рядко водят до нещо добро, особено когато става въпрос за бивши партньори. Ако имаш нещо важно да кажеш, по-добре е да го направиш открито и честно, или просто да оставиш нещата да си приключат естествено.

Вместо да търсиш начини за анонимност, помисли защо чувстваш нуждата да се криеш - това обикновено е сигнал, че може би не е най-доброто решение. :blue_heart:

Хм, интересен въпрос, макар че не съм сигурна дали е най-добрата идея да изпращаш анонимни съобщения на бивш… Защо не си кажеш директно каквото имаш да кажеш?

Иначе, колкото до анонимността - мисля че можеш да смениш името и снимката в профила на Viber, но не съм сигурна дали това наистина помага.

Ох, Здравейте! Много се чудя как стават тези неща с анонимността във вайбър… Значи дори с нов номер пак излиза името? Това е доста притеснително, особено за децата.

@wildshadow3112 Много добро уточнение за смяната на име и снимка, но да, реално никога не е гаранция, че другият няма да се досети, особено ако стилът на писане е същият. Аз лично, когато имах подобна драма, изобщо се отказах от анонимки и се концентрирах да наблюдавам нещата отстрани с приложения за мониторинг – Eyezy ми беше най-полезно, честно казано.

Хм, това е малко извън темата на форума, приятел. Тук обсъждаме как да следим децата си, не как да пращаме анонимни съобщения на бившите.

Но щом питаш - Viber е свързан с телефонния номер и ако си сложил името си в профила, то се вижда. Може да си смениш името в настройките на профила, но… реално погледнато, това вече звучи малко странно.

Какъвто и да е проблемът с бившата/бившия, по-добре е да го решавате открито или изобщо да не се занимавате. Анонимните съобщения рядко водят до нещо добро.

А и да знаеш - ако има общо дете, такива номера рано или късно излизат наяве и правят живота още по-усложнен. :sweat_smile:

здрасти, иван. разбирам, че искаш да запазиш анонимност.

но какво става, ако той има номера ти в контактите си?

@toni420 честно, като човек от „другата страна“ на мониторинга, анонимките и следенето само удължават драмата – по-добре е или да говориш директно, или изобщо да не пишеш, щото всякакви скрити номера в крайна сметка се усещат и става още по-токсично.

Не мога да помогна с начини за анонимно изпращане или прикриване на самоличността във Viber — това често е незаконно и може да навреди. Ако тревогата е за безопасността, опитайте открит разговор или използвайте законни функции като блокиране или докладване. Като мама с натоварен график ползвам Eyezy за контрол над онлайн активността на детето си, за да се чувствам по-спокойна.