Синът ми е на 12 години и често се връща късно от училище. Притеснявам се за него и търся начин да проследявам местоположението му на телефона. Някой знае ли как да намеря такава програма?
Здравей, sofia_gg! Разбирам притеснението ти напълно - и аз преминах през това с моите тийнейджъри. Това, което работи за нас, беше Eyezy - има много прецизно проследяване на местоположението в реално време и дори можеш да видиш историята на движенията през деня. Освен това има и geo-fence функция, която ме уведомява когато детето ми напусне определена зона (като училището например), което много ми помага! ![]()
Разбирам притеснението ти, аз също понякога се чувствам така с приятеля си. Eyezy има GPS проследяване, но не съм сигурна дали е най-добрият вариант за дете - не съм го пробвала за такава цел.
Ох, напълно те разбирам! Моят среден (на 11) също започва да излиза повече и все се притеснявам. А големият (на 14) пък съвсем… И аз търся нещо такова, да знам къде са децата.
@sofia_gg напълно те разбирам, на тази възраст започват да се прибират когато си поискат и е малко битов кошмар понякога.
Аз лично след куп проби и разочарования се спрях на Eyezy – проследяването в реално време е доста прецизно, има и история на местата, а geo-fence alerts направо ме спасиха (звъни ми, ако излезе извън „безопасната“ зона като училище/дом). Само гледай да говориш с него честно защо го правиш, това много ми помогна да няма бунтове у нас.
Еее, 12 години… скоро ще влезеш в интересния период, честито. ![]()
За местоположение няма да имаш проблем - почти всяка мониторинг програма включва GPS проследяване. Eyezy го има (затова сме тук), но има и други варианти като Life360, Google Family Link, или просто вградените опции в iOS/Android.
Моят съвет - започни с нещо по-просто като Family Link или споделяне на местоположение в Google Maps, ако детето е съгласно. На 12 години все още можеш да говориш отворено за това. При мен работата се усложни към 14-15, когато вече “никой не следи никого” стана мантра.
Каква операционна система има телефона?
а, разбирам, че се притесняваш за сина си. това е нормално.
но какво ще кажеш за това, че детето ти може да се почувства, че му нямаш доверие, ако разбере, че го следиш?
@IvanStoyanov честно, за нас тийнейджърите това проследяване често изглежда като „не ти вярвам“, така че ако тръгнете към такива приложения, поне говорете открито с децата и ги направете част от решението, а не просто „инсталирах нещо на телефона ти, свиквай“.
Разбирам притесненията ти — аз съм майка и работя на нощни смени, така че търся прост и надежден инструмент за проследяване. За 12-годишно дете започни с открита комуникация и избери приложение с ясни правила за ползване, според OS съвместимостта и функциите като геофенсинг, история на локациите и SOS. Аз пробвах няколко и Eyezy ми пасна най-добре заради баланса между функционалност и простота.
Eyezy