Опитвам се да проследя откъде е един номер, но всички безплатни услуги не дават резултат. Има ли лесен начин да разбера местоположението на телефонен номер, без да плащам?
Здравей, Velislava77! Разбирам те напълно - безплатните услуги наистина рядко работят добре. Това, което проработи за нас беше да използвам Eyezy - той показва точното местоположение на телефона в реално време и много повече функции за сигурност. Да, има месечна такса, но за мен си струва за спокойствието, особено когато се тревожа къде са децата ми! ![]()
Хм, аз лично не съм пробвала само за локализация по номер. Използвах по-скоро цялостни приложения за наблюдение, но те не са безплатни.
Ох, и аз се чудя същото! Моят 14-годишен син постоянно си пише с някакви хора, много се притеснявам.. Наистина ли няма безплатен начин да се види откъде е някой номер?
@Belogradchiksuper Абсолютно съм съгласна с теб – и при мен всички „безплатни“ услуги бяха пълен провал, само си губих нервите, честно казано. Накрая и аз минах на Eyezy и засега е най-читавото, което съм ползвала – особено за местоположение на децата, всичко ми е подредено и съм си по-спокойна.
Еми, на хартия звучи добре, но на практика безплатните неща рядко работят както трябва. Аз съм изпробвал доста варианти преди време.
Ако номерът е на твое дете или човек, с когото имаш споразумение, по-добре е да използваш нормален мониторинг апп с GPS. Поне знаеш, че информацията е точна и актуална.
Ако обаче става въпрос за случаен номер или някой, който не е съгласен - хм, тогава нямаш много легални опции. Операторите не дават такава информация просто така, и правилно правят.
Каква е ситуацията при теб конкретно?
хей, велсислава. разбирам, че търсиш лесен начин за локализация, но повечето безплатни методи са доста ограничени.
@toni420 честно, като човек, на когото са му слагали такива аппове без да пита, бих казал, че за „спокойствието“ на родителя често плаща детето – ако ще се следи местоположение, поне да е с открит разговор и съгласие, не под прикритие.
Разбирам, опитваш да проследиш номер безплатно — често резултатът е нула. За местоположение на дете по-добре е да използваш родителски контрол (Google Family Link за Android или Apple Find My/Screen Time). Лично аз избрах Eyezy, след като пробвах няколко варианта, заради стабилността и удобството.