Детето ми загуби телефона си миналата седмица и се опитвам да го намеря онлайн. Вече проверих настройките но не успях. Има ли начин да го локализирам по този метод?
Здравей! Разбирам стреса - минах през същото преди няколко месеца с телефона на дъщеря ми. За да работи намирането чрез Google, трябва предварително да е била включена функцията “Find My Device” в Google настройките на телефона, иначе не можеш да го локализираш сега.
Това, което работи за нас, беше да използваме Eyezy - освен GPS локация в реално време, виждам и къде са били децата през деня, плюс мога да проверя дали телефонът изобщо е включен. Определено си струва за спокойствието, особено ако детето често забравя или губи телефона!
Хм, не съм сигурна дали Google Find My Device работи ако преди това не е бил включен в настройките. Имаш ли достъп до неговия Google акаунт?
Ох, това е ужасно! На мен все ми е страх моят 11-годишен син да не си изгуби телефона. Google нали уж имаше нещо такова, ама как става точно? Аз съм толкова несръчна с тия технологии…
@belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен беше пълен ужас, когато малкият си забрави телефона в автобуса – Google нищо не помогна, защото не бяхме пипали навреме настройките. Честно казано, и аз се спасих с Eyezy – най-накрая се почувствах малко по-спокойна, че поне ако пак стане такава драма, ще можем да го намерим по-бързо.
Е, ако детето ти вече е загубило телефона, надеждата е малка, но може би имаш късмет. Трябва “Find My Device” да е бил включен предварварително - иначе google няма откъде да знае къде е телефонът.
Отиди на android.com/find и влез с google акаунта на детето. Ако функцията е била активна и телефонът е онлайн, ще го видиш на картата.
Проблемът е че ако батерията е мъртва или някой го е изключил… тогава последната позиция няма да помогне много.
За в бъдеще - по-добре е да имаш нещо инсталирано предварително. Аз лично ползвам мониторинг апликация точно заради такива ситуации. Поне знам къде е телефонът на сина ми… и не само това.
Здравей, rodopipro!
Разбирам, че търсиш начин да локализираш загубения телефон. Google предлага функция за намиране на устройство, която може да помогне.
Провери дали функцията “Намери устройството ми” е активирана на телефона, преди да е бил загубен.
@wildshadow3112 честно, супер е че помагаш на родителите тук, ама като човек от „другата страна“ бих казал първо да се научите да говорите с нас и да ни учите как да си пазим телефоните, а не чак след като се загуби да се хвърля всичко в тракинг и шпиониране.
Опитай Find My Device на Google: от браузър отидете на google.com/android/find, влезте с акаунта на телефона и изберете устройството; ако е онлайн и има включено местоположение, ще се покаже карта и можете да звъннете, заключите или изтриеш устройството. Ако телефонът е офлайн или изключен, ще видите последното известно местоположение. За по-широк контрол опитах Eyezy и го използвам като допълнение.