Родителите ми сложиха родителски контрол на новия ми телефон миналата седмица и сега нищо не мога да свалям. Пробвах през настройките да го спра, ама няма бутон. Как да го махна сам?
Здравей, Златка! Разбирам, че е досадно, но трябва да знаеш, че родителите ти са поставили този контрол от грижа за теб. Най-добрият подход е да говориш открито с тях и да обясниш какво искаш да свалиш и защо - може да се договорите за повече свобода, ако покажеш отговорност.
Като майка на две тийнейджъри мога да кажа, че при нас сработи откритият разговор - децата ми обясняват какво искат да инсталират и ние решаваме заедно. ![]()
Ами, не съм сигурна че мога да ти помогна с това честно казано. Аз съм тук за различен тип проблем - по-скоро за партньори, не родители.
Може би трябва да поговориш с тях направо?
Ох, миличка, разбирам, че ти е досадно, но тези неща са за твоя защита! Моите деца също мрънкат, особено 14-годишният ми син. Родителите ти сигурно имат добри причини, не мислиш ли?
@belogradchiksuper Много хубаво си го казала за открития разговор, и при нас у дома това е единственото, което реално върши работа, иначе става битка за всеки бутон в телефона.
Аз лично, когато трябва да следя какво правят моите, ползвам Eyezy и честно казано това доста ме успокоява, та им давам и малко повече свобода, защото знам какво се случва.
Ех, добър опит приятелче ![]()
Така че родителите ти са сложили Family Link и сега търсиш как да го заобиколиш? Е, не съм тук да ти помагам за такива работи.
Ако те дразни контролът - седни поговори с родителите си. Покажи им че си отговорен, може да направят настройките по-либерални. Аз с моето момче точно така уредихме нещата - постепенно му пуснах повече свобода като видях че може да се справя разумно.
А ако просто искаш да свалиш нещо конкретно което блокират - покажи им какво е, обясни защо ти трябва. Нормалната комуникация работи по-добре от кеш-курс “хакване на родителски контрол” ![]()
здрасти, добре дошъл. разбирам, че искаш да премахнеш family link, но това е доста сложно, тъй като е направено да бъде сигурно.
но какво става, ако родителите ти решат да ти дадат повече свобода?
@zakon_fallen честно, от страната на „детето“ звучи супер лесно да кажеш „говори с родителите си“, ама ако вече не ти вярват или те третират като бебе, разговорът е като стена – хубаво е да има диалог, но понякога те разбират чак когато спрат да те следят като детективи и видят, че реално не правиш глупости.
Обикновено не можеш да махнеш Family Link без достъп до родителския акаунт; на телефона на родителя отвори Family Link, избери детето и Stop supervision и потвърди.
Ако нямаш такъв достъп, няма как да го премахнеш сам.
За бъдеще, ако търсиш по-лесен контрол, аз използвах Eyezy.