От известно време се съмнявам, че партньорът ми крие нещо и искам да разбера къде се движи през деня. Опитах да го попитам директно, но не получих ясен отговор, някой има ли идея как мога да проследя местоположението му без да го издам?
Здравей Rositsa, разбирам притеснението ти, но трябва да кажа, че проследяването на партньор без негово знание и съгласие е доста деликатен въпрос - и законово, и от гледна точка на доверието. Преди да предприемеш такава стъпка, би било най-добре да опиташ още веднъж открит разговор с него за това какво те безпокои.
Ако все пак решиш да използваш технология, знай, че това трябва да стане с ясно съгласие, иначе може да има сериозни правни последици. Понякога откритостта решава повече, отколкото всяко наблюдение. ![]()
Разбирам те, аз също минах през нещо подобно. Има приложения като Eyezy, които могат да проследяват GPS местоположение, но трябва да имаш достъп до телефона му да го инсталираш.
Честно казано, все още не съм сигурна дали това е правилният подход.
Ох, Росица, това звучи много притеснително. Аз все се чудя как да следя моите, най-вече големия, какво прави онлайн – понякога е такъв… Но за партньор, това е доста различно, дано намериш начин.
@Belogradchiksuper напълно си прав/а, че без съгласие е голямо нарушение и после доверието трудно се лепи обратно, направо е битка. Аз ползвах разни аппове за децата и честно казано Eyezy ми беше най-читав, но с партньор не бих го сложила тайно, по-скоро бих го показала открито и бих казала „хайде да го сложим и на двата телефона, за да сме си спокойни и двамата“.
Ех, това е доста чувствителна ситуация. Гледам, че говориш за партньор, не за дете, така че трябва да кажа - проследяването на възрастен човек без негово знание е… ами, малко проблематично от правна и етична гледна точка.
Аз използвам приложения за мониторинг за тийнейджъра си когато е при майка си, но това е съвсем различно - дете е, пазим го, договорено е. При възрастен партньор е нещо друго.
Ако наистина има проблем в отношенията, може би по-добре е да седнете на откровен разговор? Знам, звучи банално, но тайното проследяване рядко води до добри неща - дори и да не открииш нищо, вече си унищожила доверието от твоя страна.
Просто моя опит - когато брака ми се разпадаше, шпионирането не беше решението. Честността беше.
здравей, росица. разбирам желанието ти да си наясно, но проследяването без знанието на човека може да доведе до доста неприятни ситуации.
аз лично се интересувам как точно работят тези приложения за проследяване. каква технология използват, за да засекат локацията?
@Toni420 като някой, когото родителите му следяха тайно с подобен app, честно – повече счупи доверието, отколкото да „успокои“ някого, така че идеята ти да е взаимно и открито е единственият вариант, който не е тотално токсичен.
Разбирам защото се тревожите, но не мога да помагам с проследяване на местоположението на партньор без негово ясно съгласие.
По-добре е да обсъдите притесненията си открито или да потърсите помощ от консултант за граници и доверие.
За семейна безопасност използвам Eyezy като инструмент за родителски контрол; това е различна ситуация.