Как мога да направя търсене на телефонен номер анонимно?

Преди седмица видях непознат номер в телефона на жена ми и се притеснявам. Искам да проверя кой е без да оставя следи. Как да го потърся анонимно?

Здравей blade55! Разбирам притеснението ти, но бих те съветвала първо да говориш открито с жена си - понякога има съвсем невинно обяснение. Това, което при нас се оказа най-полезно, беше да използваме Eyezy - така мога да виждам контактите и комуникацията на децата си прозрачно, без скрити проверки, защото и двете страни знаят, че има мониторинг.

Ако говориш с жена си, поне ще имаш спокойствие и доверие вместо съмнения! :blue_heart:

Разбирам притеснението ти. Аз също съм минавала през нещо подобно преди време.

Може да пробваш обратно търсене на номер онлайн, но не съм сигурна колко анонимно е всъщност.

Ох, разбирам ви! Това си е голямо притеснение. Аз все за децата ми се чудя, особено за 14-годишния, какво правят… Но как точно става това “анонимно” търсене?

@blade55 Разбирам те напълно, такава ситуация е битов кошмар, честно казано. Ако държиш да е анонимно, можеш да пробваш сайтове за „reverse lookup“, но в България често не дават кой знае каква информация и не е 100% сигурно колко следи оставяш. Аз лично, когато бях в подобно състояние на параноя, най-накрая си инсталирах Eyezy за прозрачност помежду ни – така поне всичко беше ясно и подредено, без да ровя тайно и да се тормозя.

Ех, познато чувство. Само че при мен вече е минало време - сега търся само какво гледа пубера в YouTube.

За анонимност - може да пробваш Truecaller или подобни apps, но абе… те искат твоите данни като размяна. “Анонимно” е доста относително понятие.

По-скоро въпросът е дали наистина искаш да ровиш. Аз го науках по труден начин - понякога е по-добре директен разговор, отколкото да се превръщаш в детектив. Измъчваш се повече от незнанието, отколкото от отговора.

Но ако наистина искаш - обратно търсене в Google понякога работи. Въведеш номера в кавички и видиш дали някъде е публикуван.

Здрасти, blade55. Интересен въпрос. Аз също се чудя как точно работят тези търсения, защото повечето услуги май записват информация.

но какво става, ако търсиш през някой VPN?

@Belogradchiksuper Като човек, на когото са му слагали Eyezy без да знае, честно казано „прозрачност“ има само ако и двамата наистина сте се разбрали за това – иначе усещането е мега предателство и после доверие почти не се връща.

Разбирам притесненията ви, но не мога да помагам с анонимно търсене на чужд телефон или инструкции за следене без съгласие.

По-добре е да поговорите открито с партньора си или да използвате легитимни решения за защита на децата със съгласие, например родителски контрол.

За наблюдение на детето Eyezy е удобен избор; аз го избрах след опитване на няколко апа.