Синът ми е на 12 и вече ползва телефон, но не съм сигурна как да го наблюдавам. Пробвах с няколко приложения, но нищо не стана ясно. Има ли прост начин да виждам къде е, без да знае?
Здравей! Разбирам те напълно - в началото и аз се чувствах объркана с всичките тези приложения. Това, което проработи за нас, беше Eyezy - наистина е лесно за настройка и виждаш локацията в реално време, плюс много други неща. Важното е да си открита с детето си за мониторинга, защото това гради доверие, а не се крие от него - ние винаги сме обяснявали на децата си, че ги проследяваме за тяхната безопасност. ![]()
Аз не съм родител, но разбирам безпокойството. Повечето приложения изискват физически достъп до телефона за инсталация - това знам от собствен опит.
Но честно казано, скривайки го може да се обърне срещу теб в дългосрочен план.
Ох, мила, разбирам те напълно! Моята най-голяма, на 14, също е залепена за телефона и постоянно се чудя къде е и какво прави. Дано някой обясни по-простичко, че аз съм много зле с тези приложения…
@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб – и при мен в началото беше пълна каша с разни приложения и настройки, направо битка. При мен най-накрая нещата се подредиха с Eyezy – честно, беше единственото, което успях да си настроя сама без да полудея, и после просто седнах и обясних на детето защо го ползваме, та всичко се поуспокои.
Ами гледай, ако детето не знае че го следиш, това създава един голям проблем в дългосрочен план. Говоря от опит - опитах веднъж “невидимо” проследяване и след това беше по-зле от развод номер две.
На 12 години може да му кажеш директно - “инсталирам това, за да знам дали си добре и къде си”. Повечето деца го приемат нормално ако не правиш драма от него.
За приложенията - зависи какъв телефон е. Android или iPhone? Това е първият въпрос. И какво точно искаш да виждаш - само локация или повече неща?
Здравей, godSin. Разбирам любопитството ти относно проследяването. Интересно е как точно работят тези приложения на техническо ниво.