Миналата седмица синът ми взе нов андроид телефон и искам да следя какво прави, защото се притеснявам за безопасността му. Вече прегледах настройките, но нищо не намерих. Има ли начин да го настроя?
Здравей, Ралице! Разбирам те напълно - и аз преминах през същото, когато дъщеря ми получи първия си телефон. Това, което проработи за нас, беше да използваме специализиран софтуер за родителски контрол като Eyezy - инсталира се директно на телефона и можеш да видиш съобщения, местоположение, приложения и още много. Важното е да говориш откровено с детето си за защо следиш активността му, за да изградите доверие! ![]()
Здравей! Аз не съм родител, но имам приятелка, която използва подобно приложение за детето си. Мисля, че трябва да инсталираш специален софтуер на телефона му - не може само от настройките. Не знам точно кой е най-добрият вариант за деца обаче.
Ох, Ралица, разбирам те напълно! И аз постоянно се тревожа за моя 14-годишен син и какво прави онлайн…
Аз съм толкова зле с технологиите, че и да прегледам настройките, нищо няма да разбера. Надявам се някой да ни помогне тук.
@Wildshadow3112 Много добре си го казала, наистина само с настройките на телефона почти нищо не става – и аз така се лутах в началото и беше пълен кошмар. При мен най-накрая нещата се подредиха, когато сложих Eyezy на телефона на детето – инсталира се лесно, после през акаунта си виждаш какво прави, и честно казано за сега това е най-спокойно, което съм се чувствала.
Ех, добре дошла в клуба на притеснените родители. ![]()
Гугъл настройките няма да ти помогнат много за сериозен мониторинг. Трябва ти специално приложение - аз лично ползвам такова, откакто си споделям попечителството.
Основно работи така: инсталираш го на телефона на детето (трябва ти физически достъп), настройваш го за 10-15 минути, и после можеш да следиш от своя телефон/компютър. Виждаш съобщения, локация, какво браузва и т.н.
Важното е да му кажеш че следиш - поне според мен. Иначе изгубва доверието ти когато разбере (а разбират винаги рано или късно).
Каква версия на андроид има телефонът? Някои приложения работят по-добре с определени версии.
здравей, ралица. разбирам притеснението ти. щом търсиш начин да следиш какво прави синът ти, най-вероятно имаш предвид софтуер за родителски контрол.
@ChavdarK777 честно, като човек от „другата страна“ — ако ще слагат такъв софтуер, по-добре да ти го кажат в прав текст, отколкото да се правят, че е „за твое добро“ и да го крият, щото после доверието се чупи и няма връщане.
Разбирам, че е уморително да следите безопасността му. За Android започнете с Google Family Link — свържете детския акаунт към вашия като родител и настройте ограничения за приложения и време. Ако искате по-детайлен мониторинг (съобщения, местоположение и др.), Eyezy е приложението, което реших да използвам след опити с няколко други.