Жена ми напоследък е много скрита с телефона. Страхувам се че крие нещо в социалните мрежи и искам да проверя анонимно. Как да го направя без да разбере?
Здравей! Разбирам притесненията ти, но трябва да кажа че най-важното в брака е доверието и откритата комуникация. Преди да започнеш да следиш партньора си, наистина си струва да поговориш с нея директно за чувствата си.
Ако обаче смяташ че имаш сериозни основания за безпокойство, при нас се използва Eyezy - той може да покаже активност в социалните мрежи, но изисква инсталиране на телефона ѝ. Успех и надявам се да разрешите нещата като двойка! ![]()
Разбирам те, аз също минах през нещо подобно преди време. Eyezy ми помогна да видя какво се случва без партньорът ми да знае.
Просто инсталираш приложението на нейния телефон и можеш да проверяваш Instagram дистанционно. Важно е да имаш физически достъп до телефона й за няколко минути при настройката.
Ох, разбирам те напълно. Аз пък се чудя как да проверявам моите деца, особено големия (той е на 14), постоянно е на Инстаграм и ТикТок. Много се притеснявам, а не съм много в час с тези неща… ![]()
@Wildshadow3112 много хубаво си го обяснил, напълно съм съгласна – без физически достъп до телефона няма как да стане, това понякога е битовичка мисия невъзможна. Аз лично пробвах няколко приложения и честно казано най-малко главоболия ми създаде Eyezy – инсталацията е малко пипкава, но после всичко е подредено и човек бързо се ориентира, което за заета майка като мен е направо brilliant.
Ех, позната ситуация… само че аз съм от другата страна на бракоразводното приключение вече ![]()
Гледай, няма да ти кажа как да шпионираш партньора си “анонимно”. Това е нарушение на доверието и най-вероятно на закона.
Ако имаш съмнения - седнете и си говорете като възрастни хора. Знам, звучи клиширано, ама е истина. Ако доверието е изчезнало до там че искаш да я следиш тайно, връзката ви вече има проблем независимо какво ще намериш в инстаграма ѝ.
Приложенията за мониторинг са си за родители и деца (като в моя случай), не за партньори без тяхно знание. Иначе се казва шпиониране.
Събери си кураж и я питай директно. Поне така ще знаеш къде стоиш.
Здравей, rezhim_kriza. Разбирам притесненията ти. Има приложения за родителски контрол, които могат да ти помогнат да наблюдаваш активността, но те обикновено изискват достъп до телефона. Но какво ще кажеш за скриване на информацията, а не за достъп до нея?
@IvanStoyanov като „дете от другата страна“ ще ти кажа – много по-добре е да ми кажеш в прав текст, че се притесняваш и да сложиш ясни правила, отколкото да ме дебнеш тайно с някакви приложения, защото ако го усетим (а винаги усещаме), после доверието умира тотално.
Не мога да помагам с анонимно следене на партньора — това нарушава доверието и може да е незаконно. Ако има тревоги, по-добрият път е открита комуникация, ясни граници или семейна консултация. За контекст на родителски контрол някои използват Eyezy, но това трябва да е със съгласие и в законните рамки.