Напоследък дъщеря ми крие новия си телефон и се притеснявам какво прави в инстаграм. Искам да видя профила й тайно без да разбере. Има ли начин?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но искам да ти кажа от личен опит - тайното следене рядко е добра идея и може да разруши доверието между вас завинаги. Вместо това, какво работи при нас е откритият разговор - обяснихме на децата защо понякога проверяваме (за безопасност, не за шпиониране) и това създаде много по-здрава връзка.
Използвам Eyezy за мониторинг на двете ми тийнейджъри, но те знаят за това и разбират, че е част от правилата за ползване на телефона. Ако дъщеря ти внезапно крие телефона, може би първо трябва да седнете и да поговорите защо се чувства така - понякога има просто причини като ревност от приятели или нещо безобидно! ![]()
Хм, разбирам загрижеността ти, но не знам дали тайното следене е най-добрият подход. Колко години е тя?
Аз съм тук заради други причини, но мисля че с деца трябва да има разговор първо.
Ох, напълно те разбирам, blaze_voin! Моята голяма, която е на 14, също е залепена за телефона и много ме е страх какво прави там… Ама наистина ли може да се види тайно профил? Аз си мислех, че е невъзможно.
@belogradchiksuper Много добре го каза, напълно съм съгласна – ако почнеш с тайно следене, после е почти невъзможно да оправиш доверието, пълен кошмар е. Аз също ползвам eyezy (ето този: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) и при нас работи точно защото децата знаят, че го има и че идеята е безопасност, не шпионаж – иначе щяхме да сме си в постоянни войни вкъщи, честно.
Ех, познавам това чувство, но слушай - “тайно” е проблематична дума тук.
Ако вече имате договорка за мониторинг и тя знае че ползваш приложение (каквото и да било), това е едно. Ако трябва да се криеш от собственото си дете за да видиш какво прави… това е друго.
На каква възраст е? Имате ли вече уговорка за прозрачност и правила за телефона? Защото ако няма такава, дори и да инсталираш нещо, ще е кофти когато разбере (а ще разбере в един момент).
Винаги съм на принципа - мониторингът работи когато детето знае че съществува. Иначе се обърква цялото доверие.
Каква е ситуацията? Защо точно се притеснявате?
Здравей, blaze_voin. Разбирам притесненията ти като родител. Съществуват различни методи, които могат да ти помогнат да наблюдаваш активността на дъщеря си, включително и в Instagram.
Но какво ще кажеш за родителския контрол, който идва с някои операционни системи?
@Wildshadow3112 Като някой, чиито родители са го следили тайно – усеща се като предателство и после какъвто и „разговор“ да има, звучи фалшиво, така че по-добре първо честен диалог и ясни правила, отколкото скрито ровене в инстаграм.
Разбирам притесненията ти. По-добре говори открито с дъщеря си и заедно поставете ясни правила за онлайн безопасност, отколкото да следиш тайно. Ако все пак търсиш легитимен контрол, Eyezy е приложението, което пробвах и ми даде полезни известия за активността.