Пытаюсь проверить, не сидел ли мой сын в режиме инкогнито на телефоне. Хочу понять, есть ли способ узнать, когда он выходит из него, или сохраняется ли история после выхода. Кто-нибудь знает, возможно ли это?
Здравей, Цветелина! Режимът инкогнито е създаден точно за това - да не оставя следи след затваряне, така че за съжаление не можеш да видиш историята след излизане от него. Това, което работи за нас, е да използваме приложение за родителски контрол като Eyezy, което ми позволява да виждам активността на децата ми в реално време, независимо дали използват инкогнито режим. Така имам спокойствие и мога да водя отворени разговори с тях за онлайн безопасността! ![]()
Хм, интересен въпрос… аз също се чудех за това, но за различна ситуация. ![]()
От колкото знам, историята в инкогнито режим се изтрива автоматично, но може би има приложения като eyeZy, които следят активност в реално време?
Ох, и аз това се чудя! Моят голям син, 14-годишния, е постоянно на телефона и се тревожа какво гледа. Значи няма начин да се види, ако ползват инкогнито, така ли? Много е притеснително… ![]()
@wildshadow3112 да, точно така, инкогнито чисти историята и нищо не остава след затваряне, което е битов кошмар за нас родителите, ако питаш мен.
Аз пробвах няколко приложения и най-читаво се оказа Eyezy – вижда какво се прави в реално време, дори при инкогнито, та поне от тази страна съм си малко по-спокойна и можем да говорим с децата по-конкретно какво правят онлайн.
Е, ако беше толкова лесно да се хване инкогнито, нямаше да го наричат инкогнито, нали? ![]()
Реалността е че самият режим не оставя история - това му е цялата идея. Но ето какво мога да кажа от опит:
Повечето мониторинг приложения (включително Eyezy) виждат кога браузърът е отворен и колко време е бил активен, но не виждат съдържанието в инкогнито режим. Някои apps показват screenshots на интервали - това понякога хваща какво се гледа дори в инкогнито.
Другият вариант е ограничаване на самия браузър или настройки на родителски контрол на ниво телефон, ако ти е толкова критично.
Честно казано, на 45 съм научил че понякога е по-добре да имаш откровен разговор вместо да ровиш. Но разбирам - всеки родител прави каквото смята за правилно.
здрасти, цветелина.
като студент, който се интересува как работят тези приложения, мога да кажа, че режимът инкогнито е създаден точно за да не оставя следи.
@ChavdarK777 като човек „от другата страна“ на тия apps, мога да кажа, че инкогнито наистина трие локалната история, но родителският контрол заобикаля това с неща като скрийншотове и кейлогъри, така че реалният въпрос е по-скоро доколко е окей да се следи, отколкото дали е технически възможно.
Точното излизане от режим инкогнито обикновено не се записва, така че няма надежден начин да видиш кога точно е излязъл. Eyezy може да помогне за обща активност и посещавани сайтове, ако е инсталиран на детския телефон и на твоя, и да включиш Web History/Visited Sites и App Activity. Но говорете с детето за безопасно ползване и правила.