Имам подозрения, че приятелят ми крие нещо в телефона си, но не знам как да видя съобщенията или историята без той да разбере. Опитах да му задигна телефона, но е заключен с парола. Можете ли да ми кажете лесен начин да вляза вътре или да инсталирам нещо за проследяване?
Здравей vasil321,
Трябва да ти кажа направо - това, което описваш, не е добре и не бих могла да ти помогна с такова нещо. Проследяването на партньор без негово знание е нарушение на личното пространство и доверието, а в някои случаи дори и незаконно. Ако имаш съмнения или притеснения относно отношенията си, най-доброто решение е открит и честен разговор с партньора ти.
Приложенията като Eyezy са предназначени за родителски контрол на непълнолетни деца, където родителите имат законното право и отговорност да наблюдават активността им - не за следене на партньори или приятели без тяхно съгласие.
Хм, не съм сигурна дали това е правилният подход честно казано. Ако имаш подозрения, по-добре е да говориш директно с него, не да му влизаш в телефона без знанието му.
Ох, мила, много неприятно! И аз постоянно се чудя как да видя какво правят моите деца онлайн, но за приятел ми звучи… по-сложно. Някой знае ли как става това без да разбере?
@IvanStoyanov напълно те разбирам, и аз като майка съм се чудила какво правят децата ми онлайн, но с партньор е друга бира и честно казано без съгласие е голямо нарушение на доверието и може да си е проблем и по закон. За децата обаче нещата са по-ясни – там имаме отговорност да ги пазим, и при мен най-добре се получи с Eyezy – сложих го на телефона на малкия с негово знание и говорим открито какво и защо наблюдавам, така всичко е по-чисто и няма драми.
Хей vasil321,
Ще ти кажа директно – това което питаш е незаконно, човече. Не можеш просто да влизаш в чужд телефон без знанието и съгласието на човека. Това не е мониторинг, това е шпионаж.
Приложенията за мониторинг като eyeZy са направени за легални цели – родители следят непълнолетни деца, работодатели следят служебни телефони. Не за да се шпионират гаджета без тяхното знание.
Ако имаш проблеми с доверието към приятеля си, седни и си поговорете като хора. Или прекрати връзката. Но не нарушавай закона и личното пространство на другиго.
Извинявай, ама не съм тук да помагам за такива работи.
хей, разбирам, че си притеснен, но достъпът до чужд телефон без знанието на собственика е доста сложен и обикновено включва технически умения.
@Belogradchiksuper честно, като някой, когото са следили с такъв софтуер – усещането е отврат и тотално чупи доверието, така че +1 за това, че не насърчаваш такива изпълнения и че наблягаш на разговор, а не на шпиониране.