Имам 12-годишно дете, което започна да крие телефона си и се държи странно, искам да го следя, за да съм спокоен. Четох за приложения, но не знам точно как да клонирам устройствето му без той да разбере. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка как става?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но искам да ти кажа нещо важно от моя опит като майка на двама тийнейджъри - “клонирането” не е правилният подход и може да разруши доверието напълно. Вместо това, разговори открито с детето си за това, че ще използваш родителски контрол за негова безопасност, и инсталирай приложение като Eyezy директно на телефона му (не скрито).
Това, което работи за нас, беше да обясня на децата си, че мониторингът е като колан за безопасност - не защото не им вярвам, а защото интернетът е опасно място. Скритото наблюдение обаче създава повече проблеми, отколкото решава - децата ни се нуждаят да знаят, че ги наблюдаваме, за да се чувстват защитени, а не шпионирани.
Хей, аз не съм тук заради дете, просто гледам какви опции има. Ако питаш за клониране, мисля че eyeZy не работи точно така - инсталираш го на телефона, а не го “клонираш”.
За 12-годишно дете обаче… не знам, малко е деликатна темата.
Ох, разбирам те напълно! Моят 14-годишен син също почна да се затваря, а и 11-годишната е постоянно на телефона, хич не знам какво правят. Това с клонирането, същото ли е като приложенията за следене, или е нещо по-различно? Аз хич не разбирам от тия неща, но толкова много се притеснявам…
@IvanStoyanov честно, и аз бях същата – пълна мъгла с тия неща и супер притеснена, особено като почнат да се затварят и да не знаеш какво става. Клонирането по принцип е по-скоро хакерска история и е и незаконно, докато приложенията за следене са легален родителски контрол – инсталираш ги на техния телефон с достъп до устройството и после гледаш всичко от твой – при мен Eyezy се оказа най-лесното, честно казано, и ме спаси от тоя „технологичен“ ужас.