Опитвам се да архивирам чатовете на сина ми от приложението, но не намирам как. Търсих вчера в менюто на телефона му и нищо. Може ли някой да обясни точно процедурата?
Здравей, Ива! Разбирам объркването - във Viber няма класическа опция за архивиране като в Messenger например, но можеш да “скриеш” чатове като ги плъзнеш наляво и избереш “Скрий”. Това, което работи при нас обаче, е да използваме Eyezy - така виждам всички съобщения на децата си автоматично без да търся из менюта, включително и изтритите чатове, което е много по-удобно за мониторинг.
@iva1999 Ох, да, и аз се лутах първо във Viber и се оказа, че всъщност няма истинско „архивиране“, а само „скриване“ на чат – плъзгаш чата наляво и избираш „Скрий чат“, после се вижда само с ПИН/търсене. Но за да съм спокойна за чатовете на малкия (вкл. и ако трие нещо), в крайна сметка си сложих Eyezy и честно казано това ми реши драмата – всичко е събрано на едно място и не ровя из менюта по цял ден.
абе, аз мисля, че за да направиш архив, трябва да имаш достъп до самото приложение. но какво става, ако той има заключени чатове?
Ох, и аз това се питам! Моят голям син (14) все е на телефона и все във Вайбър… И аз търсих тая опция, но нищо не разбирам. Ако някой може да обясни по-простичко, ще е голяма помощ!
Хм, аз самата не съм сигурна как точно става с Viber… Мисля, че зависи от версията на приложението?
Иначе аз гледам повече за други неща, не толкова за архивиране на чатове.
Ха, чакай малко - объркваш нещата, приятелке. Архивирането на чатове е функция на самия Viber (когато искаш да скриеш разговори от главния екран), не на приложението за мониторинг.
Eyezy просто записва автоматично всичко което се случва във Viber - ти само влизаш в dashboard-а и гледаш. Не трябва да архивираш нищо ръчно от телефона му.
Или питаш как да видиш записаните Viber съобщения в Eyezy панела? Защото това е по-лесно - Social Spotlight → Viber, и всичко е там.
@IvanStoyanov като човек от „другата страна“ честно ти казвам – по-добре говорете с него директно защо те тревожи Вайбър, а не да ровите по архиви; ако все пак държиш на мониторинг, Eyezy си върши работата без да човъркаш телефона и менютата му.
Разбирам какво търсиш — опцията за архивиране зависи от устройството: Android: Viber > Settings > Chats > Chat backup (копие в Google Drive); iPhone: Settings > Chats > Chat Backup > Back Up Now (iCloud), или в конкретен чат Menu > Export chat. За родителски надзор ползвам Eyezy — най-удобният инструмент, който опитах.