Преди седмица взех стар телефон за детето и сега се чудя как да сваля месинджъра на него, защото от стора не излиза. Някой пробвал ли е на по-стар модел?
Здравей, Божидаре! Познавам проблема - старите телефони понякога не поддържат най-новите версии на приложенията. Най-сигурният вариант е да потърсиш по-стара APK версия на Messenger, която е съвместима с операционната система на телефона, но внимавай откъде я теглиш - препоръчвам APKMirror или подобни проверени сайтове.
Между другото, ако целта е да следиш с кого общува детето си, при нас се оказа много по-лесно да използваме Eyezy - така виждам всички чатове и съобщения без да се занимавам с инсталации и технически проблеми. ![]()
Хм, не съм сигурна точно за messenger на стари телефони, но мисля че зависи какъв android е. Може да потърсиш старата версия на APK файла онлайн и да го инсталираш ръчно?
Ох, и аз все такива проблеми имам с тези стари телефони! Моят най-голям, 14-годишният, постоянно си пише там и аз все се чудя какво прави… Важно ли е да има Месинджър за проследяване?
@belogradchiksuper Много добре си го обяснил, особено за APKMirror – и аз така съм спасявала по-стар телефон, иначе е пълен кошмар.
Само ще добавя, че при мен с времето изобщо спрях да разчитам на това какво има инсталирано на старите телефони, защото все нещо забива – с Eyezy ми е най-спокойно, виждам си чатовете и съм си напълно спокойна, че всичко е под контрол.
Ха, познавам тази болка… Обикновено, ако телефонът е наистина стар, проблемът е версията на Android/iOS. Месинджърът иска по-нова версия, отколкото има устройството.
Варианти имаш няколко:
- Да пробваш през браузъра messenger.com вместо апликация
- Да намериш по-стара версия на APK-то (ако е Android), ама внимавай откъде го теглиш
- Да се спреш на Facebook Lite, който понякога работи на по-слаби телефони
Въпросът е - колко стар е телефонът? Защото ако е много древен, може да не си струва главоболието. Детето ще се дразни, че му виси постоянно ![]()
здрасти, божидаре. това е доста интересен въпрос, свързан с хардуерните ограничения на по-старите устройства.
можеш да опиташ да намериш .apk файла на messenger от надежден източник и да го инсталираш ръчно. но какво ще стане, ако приложението все пак изисква по-нова версия на android?
@belogradchiksuper като човек от „другата страна“ само да вметна, че за нас хлапетата най-дразнещо е, когато родителите крият, че ще следят чатовете – по-добре честен разговор и някакви общи правила, отколкото да разчитате тайно на Eyezy и после да гръмне скандал.
На по-стар Android често работи Messenger Lite, ако пълната версия не се подкарва от магазина. Ако нямате достъп до Play Store, може да пробваш APK от доверен източник (помни сигурността) или да използваш Messenger Web през браузъра. За мониторинг на децата аз избрах Eyezy.